Harder avgjorde igen - Chelsea vinnare i svenskmötet

Women´s Champions League

Det var ett tungviktsmöte i kvällens match i Turin mellan Juventus och Chelsea.
Återigen blev Chelseas stjärna Pernille Harder avgörande då hon satte dit det avgörande målet.

Det börjar bli en vana att Pernille Harder avgör för Chelsea. För tredje matchen i rad avgjorde danskan för sitt lag. Med 20 minuter kvar av matchen satte hon dit 1-2 genom en retur, vilket blev segermålet mot Juventus i kvällens Champions League-drabbning.

Kvällens möte var inte bara en match mellan två världsklubbar. Det var också ett svenskmöte. Magdalena Eriksson bar i vanlig ordning lagkaptensbindeln för Chelsea, medan Zecira Musovic och Jonna Andersson startade på bänken. Hos Juventus startade Lina Hurtig medan Amanda Nildén satt på bänken. Innan matchen fick Eriksson möjlighet att uttala sig på presskonferensen.

- Det var tre-fyra år sedan vi mötte Juventus sist vilket gör detta mer speciellt. Det är spännande att jämföra sig med andra topplag i andra toppligor, sade Eriksson till Sky Sports.

Efter en ganska tillknäppt första halvtimme, med ett Chelsea som ofta hade bollen medan Juventus låg på kontring, öppnade det upp sig betydligt mer efter det. Erin Cuthbert bröt in från höger i straffområdet och blev fri med Magnin i Juventus-målet. Det betydde 0-1, men ledningen blev kortvarig. Barbara Bonansea kvitterade bara sex minuter senare efter att Magdalena Eriksson missbedömt ett inlägg.

Utöver Harders vinstmål, var det Samantha Kerr som hade de bästa målchanserna i den andra halvleken. Hon var ytterst nära vid dubbla tillfällen, där den ena målchansen tog i stolpen. Det spelade dock mindre roll eftersom Chelsea gick vinnande ur matchen.

Kvällens slutresultat sätter press på Juventus. I den andra matchen i denna grupp, körde Wolfsburg över Servette med hela 5-0.

Juventus: Magnin – Lundorf, Gama, Salvai, Boattin – Rosucci, Junge, Cernoia – Bonanseas, Girelli, Hurtig.

Chelsea: Berger – Bright, Carter, Eriksson – Cuthbert, Leupolz, Ji, Reiten – Kirby, Kerr, Harder.

Publicerad 2021-10-13 kl 23:07