POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN'S CHAMPIONS LEAGUE
1v

Jublar över Uefas beslut: "Goda förutsättningar att få ett större intresse"

Foto: Bildbyrån

Gruppspel införs i Women's Champions League.
Elitfotboll Dam har jobbat för att få till förändringen.
- Med gruppspel får du lite fler möjligheter och fler bra matcher, säger generalsekreteraren Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

I maj kunde Fotbollskanalen avslöja att Uefa övervägde att införa ett gruppspel i Champions League på damsidan. Under onsdagen meddelades att så blir fallet från och med säsongen 2021/2022.

- Det är jättebra tycker vi. Vi har jobbat för att få en mer likformig lösning gentemot herrsidan, säger Elitfotboll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till Fotbollskanalen.

- Det kommer förhoppningsvis att innebära gruppspel för våra klubbar. Och då är det enklare att göra en satsning jämfört med om det bara är en match borta/hemma och sedan så går det som det går. Det kan vara lite svårt att skapa intresse och drag kring det. Med gruppspel får du lite fler möjligheter och fler bra matcher.

Elitfotboll Dam har jobbat med frågan och är glatt över att Uefa nu har tagit beslutet.

- Vi har jobbat internationellt med frågan under en längre tid. Det har legat på agendan att få till det här. Svensk damfotboll håller så pass bra nivå, så vi vill spela bra matcher internationellt. Och då är det viktigt att få den möjligheten, säger Tomas Hoszek.

Vad tror du att det kan innebära ekonomiskt för de svenska klubbarna, kan det bli bättre förutsättningar?
- Man hoppas ju alltid på det. Sedan så måste man ju såklart jobba för det. Och se till att ha ett bra lag och ett bra spel. Men förutsättningarna borde vara ganska goda att kunna få större intresse kring ett gruppspel än bara vid en enskild match.

Publicerad 2019-12-04 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå