Ny storförlust för Häcken - överkört av Bayern München

Women´s Champions League

Häcken var på jakt efter revansch i Champions League-gruppspelet under torsdagskvällen. Det blev dock ännu en tung kväll för Häcken efter en mardrömsstart mot Bayern München som vann med 4-0.

Det blev värsta tänkbara start på matchen nere i München. Bayern satte högsta fart direkt och Häcken hamnade omgående under press. Lea Schüller var ytterst nära att sätta dit ledningsmålet vid ett vackert anfall efter bara sju minuters spel. Vid det anfallet fick hon inte till avslutet. Det skulle hon dock få strax därefter.

Bara minuten efter, tryckte Schüller in ledningsmålet. Häcken-mittbackarna sprangs ifrån, innan Elin Rubensson hade usel kommunikation med målvakt Jennifer Falk. Schüller passerade Falk och målet blev öppet. Värre skulle det dessutom bli bara tre minuter senare när Schüller tryckte dit sitt andra mål. Om 1-0-målet var en bjudning, visade dock Bayern hög klass i detta anfall. Giulia Gwinn slog inlägget som Schüller tryckte dit med huvudet.

Även om Häcken blev nedtryckta i perioder, var det ett stundtals högt försvarsspel som Häcken spelade. Det ledde till ett par bollvinster i bra positioner, men också rejäla ytor bakom egen backlinje. Tränare Mats Gren pratade om detta på onsdagens presskonferens inför matchen.

• Lägger vi oss högre i pressen, är det ingenting vi kommer göra i 90 minuter. Ifall vi lägger oss lägre måste vi ändå göra det på ett sätt som gör att vi kan skapa chanser, sade Gren under onsdagskvällen.

Häcken hade också svårt att skapa chanser. Göteborgsklubben hade inte ett skott på mål i den första halvleken. Att göra mål på Bayern är dock inte den lättaste uppgiften. Den tyska mästarklubben har hållit nollan sex av sju matcher denna säsong. Offensivt hade Bayern dessutom dubbla stolpträffar i den första halvleken. Resultatet hade med andra ord kunnat vara betydligt större efter den första halvleken.

Spelet jämnade ut sig något i den andra halvleken där Häcken i perioder kunde ha mer boll än i den första halvleken. Det var dock fortfarande Bayern som var det hetare laget när de närmade sig målet. Efter 71 minuters gjorde Linda Dallmann 3-0 och det var inte slut där. På stopptid fastställde Jovana Damnjanovic slutresultatet 4-0.

Bayern München: Benkarth - Glas, Viggosdottir, Kumagai, Gwinn – Magull – Jakobsson, Zadrazil, Dallmann, Beerensteyn – Schüller

BK Häcken: Falk – Rubensson, Kullberg, Gewitz, Ökvist – Curmark, Zigotti Olme, Karlernäs – Rytting Kaneryd, Blackstenius, Larsen.

Publicerad 2021-10-14 kl 20:43