TV: Rosengård gjorde jobbet - vidare till CL-kvartsfinal

Damallsvenskan

Rosengård är klara för kvartsfinal i Champions League.
Emma Berglund och Mimmi Larsson blev matchvinnare med varsitt mål.
- Det är en makalös kämpainsats, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Fotbollskanalen.

Rosengård var på väg mot en rejäl missräkning i hemmamatchen mot St. Pölten från Österrike i första Champions League-åttondelsfinalen förra veckan. Svenskorna hämtade dock upp 0-2 till 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av lagkapten Caroline Seger.

I bortareturen på onsdagskvällen var Rosengård dock numret större än sina motståndare. Men det var ingen van målskytt som hittade nätet först.

Efter 25 minuter kom det ack så viktiga ledningsmålet för Rosengård. En frispark från Schough styrdes vidare via Seger fram till mittbacken  Emma Berglund som sköt in 0-1 via målvakten. Hemmalaget ropade på offside, men målet blev godkänt.

I slutet av första halvlek utökade Mimmi Larsson till 0-2 när hon blev frispelad i djupled av Katrine Veje, rundade målvakten och tryckte in bollen i nät.

St. Pölten fick ett bra läge att reducera i början på andra halvlek, men Rosengårds målvakt Stephanie Labbé räddade Anna Bereuters avslut. Labbé lade sig ner några minuter senare med en kraftig känning i framsida lår. Hon kunde dock fortsätta matchen efter läkarbehandling.

Caroline Seger var nära att utöka för Rosengård efter 67 minuter, men avslutet gick rakt i famnen på målvakten. Svenskorna lyckades dock hålla undan och vinna utan att släppa till några riktigt heta chanser bakåt.

- Det är en makalös kämpainsats från vår sida. Vi får en matchbild som är relativt lik den som vi förväntade oss i början, där de gick upp och pressade oss högt och gav oss lite tid med bollen. Sedan blir det en matchbild som lever kvar så mycket längre än vad vi hade trott och hoppats på, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Men vi lär oss från hemmamatchen med att inte bjuda dem på situationer genom deras höga press. Samtidigt är vi effektiva när vi får målchanser, på ett sätt som vi måste vara när vi spelar borta i Europa.

Därmed är Rosengård klara för kvartsfinalerna, som lottas på fredag. Där är det idel världsklubbar i potten: Chelsea, Lyon, Wolfsburg, Barcelona och Bayern München. Manchester City och PSG lär tillkomma senare.

St. Pölten: Kresche - Tabotta, Biroova, Balog, Sauer - Meyer - Bereuter, Zver - Klein - Mikolajova, Zagor

Rosengård: Labbe - Björn, Berglund, Viggosdottir - Schough, Troelsgaard, Seger, Brown, Veje - Larsson, Cankovic

Publicerad 2021-03-10 kl 22:20