Rosengård nollat av Bayern - utslaget i CL-kvarten

Women´s Champions League

MALMÖ. FC Rosengård är ute ur Champions League efter en ny förlust mot Bayern München.
Men potentialen finns där för att kunna besegra lag som Bayern, enligt Jonas Eidevall.
- Det tycker jag det inte råder några tvivel om alls om man ser matchen i dag, säger Rosengårds tränare till Fotbollskanalen.

Det var gästerna som skapade matchens första läge när Lina Magull i den andra minuten nickade bollen över från ett hyfsat läge. Magull hade också Bayerns andra avslut när hon sköt rakt på Stephanie Labbé i Rosengård-målet. En minut senare nickade Marina Hegering bollen strax utanför Labbés stolpe. Tidigare FCR-spelaren Amanda Ilestedt styrde sedan en frispark utanför Rosengårds-målet.

I den 21:a minuten sköt Hegering ett jätteläge över. Men i anfallet efteråt hittade Carolin Simon anfallsstjärnan Lea Schüller med ett vänsterinlägg och Bayern-spelaren nickade in ledningsmålet för gästerna. Rosengård hade mest boll under matchinledningen. Men Bayern hade betydligt enklare att förvalta sitt lägre bollinnehav till målchanser, samtidigt som hemmalaget fick problem med tyskornas presspel.

Intensiteten dog lite efter målet som betydde en sammanlagd 4-0-ledning till Bayern. Rosengårds första skott på mål kom först i den 37:e minuten, men Olivia Schoughs avslut gick rakt på målvakten Laura Benkarth.

De höll uppe spelet bättre i en andra halvlek som var nästintill befriad från målchanser. I den 80:e minuten skapade dock Sanne Troelsgaards inlägg kalabalik framför Bayern-målet men ledde bara till hörna. FCR:s Jelena Cankovic hade efteråt en frispark som gick strax över målet, och bäst läge fick Caroline Seger på tilläggstid. FC Bayern kunde gå hem med segern och säkrad plats i semifinalen. Där väntar engelska Chelsea.

- 0-1, men som jag sa till spelarna tycker jag att det är en match där vi visar att när vi gör saker och ting bra i vårt spel - kollektivt, offensivt och defensivt - så har vi absolut potential till att spela jämnt med, men också att kunna slå ett lag som Bayern. Det tycker jag det inte råder några tvivel om alls om man ser matchen i dag. Sedan kräver det väldigt mycket av oss för att göra det. Det kräver att vi spelar på vår absolut bästa nivå offensivt - det vore konstigt annars när man ska spela kvartsfinal i Champions League, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Fotbollskanalen.

FC Rosengård: Labbé - Wik, Berglund, Viggósdóttir, Veje - Cankovic, Seger (K), Troelsgaard - Shough, Bennison, Brown (utbytt 58')

Byten: Larsson (58')

FC Bayern: Benkarth - Simon (utbytt 79'), Wenninger, Ilestedt, Glas - Magull (K) (68'), Hegering (56'), Zadrazil (56') - Dallmann, Beerensteyn, Schüller (56')

Byten: Vilhjálmsdóttir, Boye, Asseyi (56'), Corley (68'), Laudehr (79')

Gula kort: Troelsgaard (60'), Wik (76'), Beerenstetyn (82'), Seger (83'), Dallmann (89')

Publicerad 2021-04-01 kl 20:50