Sanslösa dramat: Chelsea vidare till CL-semi - efter straffrysare

Women's Champions League

I den 127:e förlängningsminuten var Chelsea fortfarande utslaget.
Då fick London-laget straff, reducerade och slog ut Lyon efter en straffrysare.
Därmed är tre Chelsea-svenskar nu klara för semifinal i Champions League.

"Svensklaget" Chelsea besegrade den regerande Champions League-mästaren Lyon med 1-0 i första kvartsfinalmötet, och tog under torsdagen emot den franska storklubben i returen på Stamford Bridge i London.

Svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson spelade i kväll från start och såg länge ut att vara med och försvara hem ett 0-0-resultat, men i den 77:e minuten var Vanessa Gilles på rätt plats i straffområdet och stötte in bollen i nät från nära håll till ledning.

I och med Lyons ledningsmål var det helt utjämnat över två möten, och i slutändan gick kvartsfinalen till förlängning. Johanna Rytting Kaneryd, som hoppade in på övertid, var pigg under förlängningen, men det hjälpte till en början inte Chelsea, då Sara Däbritz i den 110:e minuten utökade Lyons ledning. Där och då var Chelsea utslaget.

Men London-klubben gav inte upp och blev tilldelad straff i den 124:e minuten efter VAR-granskning, och i den 128:e minuten var Maren Mjelde kylig från elvametersmarkeringen och tog matchen till straffsparksläggning.

Chelsea imponerade då med att sätta fyra av fem straffar, samtidigt som lagets keeper Ann-Katrin Berger räddade två straffar, vilket gjorde att laget blev klart för semifinal i Champions League. Övriga semifinalklara lag är Arsenal, Barcelona och Wolfsburg.

Utöver Eriksson och Rytting Kaneryd blev svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic kvar på bänken för den engelska storklubben.

Chelsea: Berger - Perisset, Buchanan, Eriksson, Carter - Cuthbert, Leupolz, Reiten - Charles, James, Kerr.

Lyon: Endler - Carpenter, Gilles, Renard, Bacha - van de Donk, Egurrola, Horan - Cascarino, Bruun, Majri.