Svenskorna utslagna - Lyon vidare till semifinal i CL

Women's Champions League

Lyon är vidare till semifinal i Champions League.
De besegrade Juventus med 4-2 över kvartsfinalens dubbelmöte.

Lyon tog emot Juventus i Champions Leagues kvartsfinal. Från första mötet i Italien hade Juventus ett övertag med ett mål, men när returen inleddes i under torsdagskvällen var det hemmalaget som tog initiativet.

Tidigt i matchen hamnade Lina Hurtig dock i ett läge, men svenskan fick en knuff i ryggen från Wendie Renard, som inte resulterade i straff.

Det var i stället Lyon som tog ledningen, efter en dryg halvtimme. Ada Hegerberg nickade in bollen ur snäv vinkel till 1-0. Bara minuter senare kom 2-0 via Melvine Malard, vilket blev ställningen i paus.

Även i andra fortsatte leveransen från Lyon, då Catarina Macario snurrade runt vid straffpunkten och avslutade vid vänster stolpe. I slutsekvensen gjorde Juventus det mer spännande då det kom ett reduceringsmål från Andrea Staskova i 84:e minuten. Men närmare än så kom de aldrig.

Lyon är vidare till semifinal i Champions League, medan Juventus och dess svensktrio på Hurting, Linda Sembrant och Amanda Nildén, får tacka för sig för i år.

Publicerad 2022-03-31 kl 22:59