TV: Eriksson med avgörande räddning - Chelsea till CL-final

Women's Champions League

Bayern München jagade ett mål i slutminuterna för att ta sig till Champions League-final.
Då räddade Chelsea-kaptenen Magdalena Eriksson på mållinjen innan engelskorna kunde kontra in det sista målet.
Därmed väntar final på Gamla Ullevi för tre landslagssvenskor.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Bayern München vann hemma mot Chelsea med 2-1 förra helgen och därmed var det helt öppet inför returen i London under söndagseftermiddagen. Magdalena Eriksson var tillbaka i Chelseas startelva efter skada, medan Jonna Andersson och Zecira Musovic inledde på bänken. Hanna Glas och Amanda Ilestedt startade för tyskorna.

Chelsea tog ledningen efter tio minuter när radarparet Sam Kerr och Fran Kirby sågade sig igenom Bayern-försvaret. Kirby spelade bollen till Kerr, som vek in från vänster och frispelade Kirby i djupled. Fri med målvakten gjorde Kirby inget misstag när hon placerade in 1-0 för engelskorna. Chelsea var då vidare på fler gjorda bortamål.

Bayern kvitterade dock med ett vackert distansskott från Sarah Dadrazil som laddade bössan från 20-25 meter och fick se bollen gå via ribban in i nät. Vild glädje bland Bayern-spelarna utbröt efter det kvitteringsmålet.

Chelsea återtog dock ledningen precis före paus genom Ji So-Yun. Detta efter att hon först skjutit en frispark rakt i muren och sedan fått igenom ett skott mellan två Bayern-spelare på andra försöket. I det läget gick matchen mot förlängning.

Länge såg det ut att sluta 2-1 efter ordinarie tid, men då klev danskan Pernille Harder fram och nickade in 3-1 på en frispark efter 83 minuter. Bayern jagade sedan en 3-2-reducering, som hade tagit dem vidare till final, men Eriksson agerade räddande ängel på mållinjen.

I stället kunde Kirby punktera matchen definitivt när hon sprang in med 4-1 i öppet mål i slutsekunderna.

Chelsea är därmed klart för Champions League-final på Gamla Ullevi den 16 maj. Där ställs de mot Barcelona, som slog ut PSG ur sin semifinal.

Publicerad 2021-05-02 kl 15:33