TV: Häcken klart för Champions League - Blackstenius blev stor hjälte

BK Häcken spelar till hösten i Champions League-gruppspelet.
Landslagets Stina Blackstenius visade storform med sina två mål mot Vålerenga.

Häcken hade ett betydligt bättre resultat med sig inför returen än Rosengård. Förra veckans bortamöte slutade med en 3-1-seger över norska Vålerenga. Då var det stjärnorna Filippa Angeldahl och Stina Blackstenius som visade vägen. Den sistnämnda skulle agera huvudroll även i kväll.

Ledningen kom strax före paus. Efter perioder av dominans från Häcken, kunde Blackstenius nicka in 1-0. Ett ledningsmål som skulle göra norskorna ännu mer desperata efter mål i den andra halvleken.

Blackstenius var återigen framme i inledningen av den andra halvleken. Hon gjorde kvällens andra mål efter 52 minuters spel. I det läget var Vålerenga hela fyra mål efter vilket präglade matchbilden i den andra halvleken med öppet spel och många målchanser.

Det spelade mindre roll att inhoppande Synne Jensen reducerade med dryga kvarten kvar. Framför allt eftersom Johanna Rytting Kaneryd tog död på stämningen omedelbart med ett nytt Häcken-mål. Vålerenga reducerade sedan på nytt i matchens slutskede.

Det totala slutresultatet skrevs till 6-3 och betyder avancemang för BK Häcken till Champions League-gruppspelet. Det har stått mycket på spel inför årets Champions League. Uefa har tidigare gått ut med att klubbarna som kvalar in tilldelas fyra miljoner. En miljon tillkommer dessutom för avancemang från den sista kvalomgången.

Rosengård åkte i sin tur ut mot Hoffenheim i den sista kvalomgången till gruppspelet.

Publicerad 2021-09-08 kl 20:57