TV: Hammarlund efter nederlaget: "Ett steg i rätt riktning"

Kopparbergs/Göteborg FC är utslaget ur Champions League.
Det efter att ha förlorat returen mot Manchester City med hela 3-0.
- Det är klart att man är besviken men som matchen ser ut så är det ett rättvist resultat, säger Pauline Hammarlund till Fotbollskanalen.

Se Citys 1-0-mål från Sporten.

Kopparbergs/Göteborg FC mötte under onsdagseftermiddagen Manchester City i returmötet i sextondelsfinalen av Champions League. KGFC förlorade det första mötet med 2-1 på Valhalla IP och behövde alltså göra minst två mål för att ta sig vidare till åttondelsfinal. Det skulle visa sig bli lättare sagt än gjort.

Manchester City tog initiativet från start och pressade KGFC:s låga försvarslinje - och till slut skulle Manchester-klubben lyckas. I den 35:e minuten tog Citys Lauren Hemp skott från en position till vänster där avslutet seglade in i bortre. KGFC:s Jennifer Falk chanslös i målet. 1-0 City där Kopparbergs/Göteborg alltså behövde göra minst två. Och det skulle bli nära.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken tog mittfältaren Vilde Bøe Risa avslut en bit utanför men City-och landslagsmålvakten Ellie Roebuck fick handen på bollen och lyckades stoppa skottet.

Istället var det City som utökade sin ledning. Drygt 20 minuter in i den andra halvleken ställde City om där Georgia Stanway till slut kunde sätta 2-0. Ett nästan identiskt mål skulle komma bara minuten senare när Stanway även satte 3-0 i öppen bur. Inhoppen tvåmålsskytt. KGFC skapade en bra chans att reducera men domaren blåste för offside. Kort därefter blåste domaren även för fulltid.

Det ville sig inte för den svenska mästaren. Manchester City klart bättre sett över dubbelmötet och vann med totalt 5-1. Kopparbergs/Göteborg FC därmed utslaget ur Champions League men kan trösta sig med att de vann damallsvenskan och därmed är klart för gruppspel i CL till nästa år.

- Det är klart att man är besviken men som matcher ser ut så är det ett rättvist resultat, säger landslagsspelaren Pauline Hammarlund till Fotbollskanalen.

Vad var det som inte gick vägen idag?
- De är enormt skickliga på att lösa uppspel på små ytor. Vi har verkligen försökt träna det lilla vi har haft på att sätta vårt försvarsspel men det känns ändå inte riktigt som det klickar, stämmer eller får det dit vi vill. Det måste det göra om man vill ha en chans i sådana här matcher.

-Vi tränade på båda och inför den här matchen. Vi vill vara ett lag som klarar av både beroende på hur matchbilden ser ut. Vi kände att vi skulle sätta pressen lite bättre i backlinjen i den här matchen så det är ett steg framåt. Sedan är det inte så lyckat som man hade velat men det är ett steg i rätt riktning.

Hur märks det att det är ett av Englands bästa klubblag?

- Allt går så mycket mer snabbare, man får mindre tid och det är färre ytor. Så man måste ta snabbare beslut och vara ett snäpp mer noggrann än vad man är i damallsvenskan.

Manchester City: Roebuck - Stokes, Greenwood, Houghton (C), Bronze, Walsh, Weir, Mewis, Hemp, White, Beckie

Kopparbergs/Göteborg FC: Falk - Koivisto, Curmark, Kullberg, Roddar - Wijk, Angeldahl, Bøe Risa, Csiki - Hammarlund - Blackstenius

Publicerad 2020-12-16 kl 19:04