TV: Rosengård hämtade sig - kvitterade i 94:e (!) minuten

Women´s Champions League

FC Rosengård hamnade i ett överraskande 0-2-underläge hemma mot österrikiska St. Pölten.
Svenskorna lyckades dock hämta upp till 2-2 - efter Caroline Segers kvittering i den 94:e (!) minuten.
Jag tror fortfarande vi har bra chans att gå vidare, säger målskytten Sanne Troelsgaard till Fotbollskanalen.

FC Rosengård besegrade georgiska FC Lanchkuti med sammanlagt 17-0 i sextondelsfinalen av Champions League. Åttondelsfinalen mot österrikiska St. Pölten skulle dock visa sig bli betydligt tuffare än så.

Rosengård fick en chockstart på matchen när St. Pölten tog ledningen efter 20 minuter. En långboll från målvakten nickskarvades vidare i djupled till Maria Mikolajova som frispelade Mateja Zver. Den sistnämnda gjorde inga misstag när hon satte dit 0-1.

Efter kallduschen försökte Rosengård sätta igång en kvitteringsjakt, men gästerna höll undan resten av första halvlek. Direkt efter pausvilan kom också 0-2 för gästerna när Rosengård brast i kommunikationen och tillät Zver att ta bollen på mittplan. Zver löpte sig igenom försvaret och rullade in sitt andra mål för matchen.

Kort efter 0-2-målet radade Rosengård upp två heta målchanser. Först räddades ett skott på mållinjen av en bortaspelare, sedan missade Sanne Troelsgaard ett friläge med målvakten.

Troelsgaard fick dock sin revansch, då hon tog emot ett inspel i straffområdet och satte bollen i mål till en 1-2-reducering efter 68 minuter. Kort därpå var hon nära att kvittera, men sköt över.

Rosengård fortsatte trycka på för en kvittering i slutet och Mimmi Larsson nickade tätt utanför på Olivia Schoughs inlägg. På stopptid fick Schough ett ypperligt frisparksläge, men målvakten räddade ut till hörna.

Den ack så viktiga kvitteringen kom dock till slut - i den 94:e minuten - när Caroline Seger vann ett motlägg i offensivt straffområde och tryckte bollen i mål. Matchen slutade också 2-2, vilket ger ett öppet utgångsläge inför returen den 10 mars.

Det kändes lite tufft. Men det är bra att vi kvitterar och hämtar upp 0-2 till 2-2. Jag tror fortfarande vi har bra chans att gå vidare. Det är två skitmål vi släpper in och de skapar inte mycket merJag har två lägen till jag ska göra mål på, säger målskytten Sanne Troelsgaard till Fotbollskanalen.

Är det en besvikelse med oavgjort?
- Ja, såklart skulle vi fått en seger. Men i morgon ska vi upp med huvudet igen. Det blir en tuff match i returen, men vi ska göra jobbet och göra mål på chanserna vi får, avslutar Troelsgaard.

Startelvor

Rosengård: Labbe - Björn, Berglund, Viggosdottir - Schough, Troelsgaard, Seger, Bennison, Veje - Larsson, Cankovic

St. Pölten: Kresche - Bereuter, Biroova, Balog, Hamidovic - Meyer, Eder, Mikolajova - Zver, Zagor, Enzinger

Publicerad 2021-03-03 kl 19:54