Två straffar på tre minuter när Chelsea gick vidare

Women´s Champions League

Jonna Anderssons Chelsea tog sig vidare från Champions League-åttondelsfinalen mot Hedvig Lindahls Atlético Madrid.
Dubbelmötet avgjordes när Chelsea gjorde mål på straff kort efter att Atlético missat sin straffspark.

Förra veckan vann Chelsea med 2-0 hemma mot Atlético Madrid i åttondelsfinalen av Champions League. Då räddade Chelsea-målvakten Ann-Katrin Berger två straffar från spanjorskorna.

- Hon är grym på straffar. Det är inte många som går förbi henne på träning. Jag kände det på mig, att den här tar hon, sa Jonna Andersson till Fotbollskanalen då.

Under onsdagen möttes lagen i returen i Monza, Italien, på grund av coronarestriktioner. Då missade Atlético ännu en straffspark när Toni Duggan slog bollen i ribban från elva meter. Det var i den 75:e minuten vid ställningen 0-0, så ett mål där hade skapat rejäl nerv i dubbelmötet.

Nu kunde i stället engelskorna avgöra dubbelmötet bara ett par minuter senare när de själva fick straff. Maren Mjelde klev fram och satte dit 1-0 för Chelsea i matchen och 3-0 totalt. Emelyne Laurent kvitterade till 1-1 på stopptid men det var för lite och för sent.

Jonna Andersson spelade 90 minuter för Chelsea medan Zećira Mušović och Magdalena Eriksson blev kvar på bänken. Hedvig Lindahl vaktade stolparna för Atlético mot sin gamla klubb.

Chelsea är nu vidare till kvartsfinalerna, vilka lottas på fredag. Lyon och Wolfsburg (med Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö) är också vidare till kvartsfinal.

Rosengård spelar sin retur borta mot österrikiska St. Pölten med start 20:30 på onsdagskvällen. Första matchen slutade 2-2 på Malmö IP.

Publicerad 2021-03-10 kl 16:53