FEM SPANINGAR: "Det är HIF:s stora problem"

TRELLEBORG. Trelleborgs FF och Helsingborgs IF spelade 0-0 i superettans åttonde omgång.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

CHANSFATTIGT I BLÅSTEN
När samtalsämnet blir den sydskånska blåsten, då vet man att spelkvalitén inte varit av det högre slaget. Första halvlek på Vångavallen var under perioder undermålig, där Helsingborg slet med motvinden och inte lyckades med de längre bollarna av den anledningen.

Trelleborg inledde båda halvlekarna bäst. De kunde dock inte utnyttja en HIF-utvisning i minut 69, och skapade knappt några klara målchanser under de avslutande 20 minuterna. Beröm ska delas ut till gästernas försvar och arbetsviljan hos de rödblå. Problemet ligger snarare längre fram i planen.

DET ÄR HIF:S STORA PROBLEM
Nio mål på åtta matcher. Då får man räkna med att det blir en del oavgjorda matcher, i Helsingborgs fall hela fem stycken hittills. Laget är tabellfemma inför helgens matcher men det är uppenbart att anfallsspelet krånglar. I det direkta spelet ser det ganska bra ut, däremot så behöver HIF bli bättre på att luckra upp lägre försvar. I Taylor Silverholt (tre mål hittills) har de en spelare som håller hög superettan-klass. De borde kunna utnyttja anfallaren bättre än så här.

MATCHENS HÄNDELSE
Charlie Weberg mötte klubben som han växt upp i, som han fick lämna i vintras efter att kontraktet gått ut. TFF-kaptenens match tog dock slut med en skada tidigt i andra halvlek, och på väg ut mot sidlinjen skanderade delar av bortaklacken en hånfull ramsa i riktning mot 25-åringen. Osmakligt, inte minst för att Weberg - så vitt jag vet - inte talat illa om HIF sedan flytten.

FRÅGETECKNET
Den 20-årige högerbacken Benjamin Örn upplevde en mardrömsliknade afton i Trelleborg. HIF-talangen slog inte många passningar rätt bland de som skulle gå framåt, och i mitten av andra halvlek drog han på sig två varningar inom loppet av några minuter.

Det var Örns femte och sjätte varning i superettan, vilket gör honom till den som fått flest gula kort i de två högsta serierna. Örn talade nyligen ut i HD om att han kämpar med självförtroendet. I kväll var det påtagligt, och jobbigt att se.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Thomas Rogne. En resolut insats av HIF:s försvarsledare, som gjorde sin blott tredje start. Urstark i duellerna och höll ihop de bakre leden trots det numerära underläget.

2: Hady Saleh Karim. Spelmotor i ett TFF som hade svårt med kreativiteten. Saleh Karim försökte och hade det mesta och bästa i hemmalagets passningsspel.

3: Wilhelm Nilsson. Stack inte ut lika mycket som mittbackspartnern Rogne. Men även Nilsson gjorde en stark insats och visade kvalitéer i passningsspelet.

Publicerad 2024-05-17 kl 21:56