AIK tillbaka på vinnarspåret efter tunga MFF-förlusten - avgjorde på straff

SOLNA. AIK studsade tillbaka efter 0-3-förlusten mot MFF.
Sebastian Larsson blev hjälte när Varberg besegrades med 1-0 efter ett straffmål.
- Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få en sådan straff här, säger bortakaptenen Jon Birkfeldt till Discovey+.

2:08

Avbryt
Försök igen

Efter en seger och två förluster så var det ett pressat AIK som tog emot Varberg på Friends Arena. Och det var inte helt enkelt att få hål på bortalaget.

Det krävdes en straff, som Varberg tyckte var väldigt snäll av domare Adam Ladebäck.

Men vi kommer tillbaka dit.

Det var Varberg som fick det första läget i matchen, och det var deras enda läge i matchen. Det efter 24 minuter när Albin Winbo slog en hörna som Robin Simovic nickade i famnen på Kristoffer Nordfeldt.

Två minuter senare kom straffen.

Yasin Ayari slog ett rakt och bra uppspel till en felvänd Nabil Bahoui inne i straffområdet, som fick Jon Birkfeldt i ryggen och föll.

Straff. Sebastian Larsson klev fram och satte 1-0.

- Vi får inte göra någonting och de får göra allt möjligt. Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få en sådan straff här borta mot AIK, men det är så det har varit de här senaste åren så det är bara att köra på. Vi snackar om "soft penalties" hit och dit och om inte detta är en "soft penalty" så vet jag inte vad, sa Birkfeldt i halvtid till Discovery+.

Innan den första halvleken var slut så bjöd Jordan Larsson på en fin aktion ute till vänster och tog sig in i straffområdet och var nära att hitta Nicolas Stefanelli.

Men det var 1-0 i halvtid.

AIK spelade upp sig något i den andra halvleken, hade mest boll men utan att skapa så många heta chanser.

Efter 64 minuter fick Jordan Larsson ett läge.

Bahoui slog ett inlägg som Larsson nickade mot mål, men Fredrik Andersson räddade.

Varbergs André Boman hade en boll inne i mål, men spelet var redan avblåst då AIK fått en frispark i straffområdet.

Efter 71 minuter fick Bilal Hussein stora applåder när han kom in på plan. Det var hans första match på säsongen efter att ha varit skadad sedan den senaste samlingen med U21-landslaget.

AIK vann matchen med 1-0.

- Det är inte helt lätt att spela på bortaplan i Stockholm, det märkte ni kanske. Vi gör det bra försvarsmässigt, vi börjar bra och sedan börjar det hagla frisparkar åt ett håll och helt plötsligt kommer det en straff och då är det uppförsbacke. Men jag är stolt över killarna, det är ett bra lag vi möter, säger tränare Joakim Persson i Discovery+.

AIK: Nordfelt - Lustig, Papagiannopoulos, Milosevic, Otieno  - Elbouzedi, S. Larsson, Ayari, Stefanelli - Bahoui, J. Larsson.

Varbergs Bois: Andersson - Lindner, Stanisic, Birkfeldt, Zackrisson - Boman, Lushaku, Le Roux, Winbo - Simovic, Tranberg