B-betonat Varberg nära vinst: "Kunde inte drömma om poäng hem från Malmö"

MALMÖ. Varberg hade ledningen till den 83:e minuten mot Malmö FF - trots ett lag som till stora delar luftades.
- Det är ingen i media som ändå känner till våra spelare, säger tränaren Joakim Persson på presskonferensen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Varbergs Bois tog den historiska första allsvenska segern mot Helsingborg i måndags och var nära en ny Skånechock. Efter att ha omgående svarat på Malmös tidiga ledningsmål tog Varberg ledningen genom Gustaf Norlin i den 74:e minuten.

- Det kunde gått lite hur som helst. När det stod 1-0 efter sju minuter så var jag rädd för att vi skulle få en riktig pärla. Vi lyckades på något vänster kontra in 1-1 ganska tidigt så vi kunde ligga kvar med ett ganska defensivt spel för dagen. Sedan förändras hela matchen när Christiansen blir utvisad, det ger oss hopp om att få hem en poäng, säger Joakim Persson.

Han fortsätter:

- I andra halvlek försöker vi vara lite mer aggressiva men vi möter fortfarande ett lag som har kvalitet och som vi får beundra. De skapar chanser på alla olika sätt. (…) Vid kvitteringen kommer ett långt inkast och då beter vi oss lite som ett juniorlag.

​Persson syftar på Isaac Kiese Thelins kvitteringsmål i den 83:e minuten. Varberg höll undan mot ett decimerat MFF, trots att nio spelare byttes ut sedan 1-2-förlusten mot IFK Göteborg i torsdags.

- Med tanke på att vi luftade nio nya spelare varav fem debutanter så hade vi inte kunnat drömma om att få åka från Malmö med en poäng. Stor betydelse såklart att de får en man utvisad, annars hade det blivit oerhört jobbigt för oss över 90 minuter. Men jag är jättestolt över mina grabbar i alla fall, säger Persson.

Av dessa nio var fem stycken allsvenska debutanter, flera av dem värvade från Ettan-serien. Bland annat vilades bästa målskytten Astrit Seljmani och målvakten Stojan Lukic med matchen mot tippade bottenkonkurrenten Falkenberg i åtanke.

- Ja det var lite våldsamt. Men det är ingen i media som ändå känner till våra spelare. Vi såg till skaderisken idag och tog därför en liten rövare och gav rätt många chansen - där vissa tog vara på den. Så vi är lite fler än elva bra spelare i Varberg, sen är vi inte på Malmö FF:s nivå, det säger jag inte, säger Joakim Persson.

MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson var inte lika munter på presskonferensen.

- Vi spelar alldeles för långsamt. Utvisningen var korrekt. Det ska inte få ske. Det sätter laget i en svår situation när vi spelar tio mot elva i nästan sextio minuter. Det var inte särskilt smart.

- Vi visar stor anda när vi kämpar oss tillbaka i andra halvlek och skapar rätt många chanser generellt, sex-sju stycken bra under hela matcher, säger Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-06-21 kl 19:55