Beckham sänkte Durmaz - AIK vann på straffar

ALBUFEIRA. AIK vann på straffar mot Brentford B - då var Romeo Beckham i centrum.
Han sänkte Jimmy Durmaz, blev sänkt av Omar Faraj - och spelade i sista sekunden fram till 1-1.
- Det var bra att Omar gav tillbaka, säger Jimmy Durmaz.

0:56

Det var två fysiska lag som möttes med spelare som ville visa mycket när AIK och Brentford B möttes i Albufeira.

Efter 6 minuter fick AIK en chans när Elias Durmaz tog avslut efter ett bra anfall av honom och Vincent Thill, Matthew Cox i bortalagets mål räddade skottet.

Frisparkarna var många, men de gula korten borde ha varit fler. I den 21:a minuten fick Brentford en frispak strax utanför AIK:s mål, och gjorde en lurig variant som var nära att bli mål på.

AIK växte och växte och efter 33 minuter kom matchens första mål. Taha Ayari bröt ute till höger - och satte fart. Han avancerade in i straffområdet och väggspelade med Elias Durmaz, Ayari fick tillbaka bollen till höger i straffområdet och klippte till. Bollen satt nere vid målvaktens första stolpe.

Fem minuter senare var det nära 2-0. Thill gjorde det bra när han rusade med bollen från egen planhalva och satte den fint i djupet till Calvin Kabuye som blev fri och petade förbi en utrusande målvakt, men vinkeln blev för dålig så chansen försvann.

Det stod 1-0 i halvtid.

Brentford B kom bättre in i det i den andra halvleken och efter 55 minuter fick Michael Olakigbe ett bra läge och klippte till strax utanför straffområdet, men träffade stolpen.

Efter 75 minuter gjorde Victor Andersson det bra och bröt ett anfallsförsök och tog sig själv fram till motståndarnas straffområde, men avslutet blev svagt och målvakten räddade.

Med en kvart kvar kom Romeo Beckham in på plan, son till förre stjärnan David Beckham. Han hann bara vara på planen i 20 sekunder innan han sänkte Jimmy Durmaz. Beckham vräkte sig fram och rensade både boll och Durmaz som låg kvar och hade ont.

Beckham fick tillbaka.

Med minuten kvar att spela gick Omar Faraj in stenhårt och skickade ner Beckham i backen, till stora protester från motståndarna.

- Den tog lite farligt, men det är ingen fara nu. Den tog på högerfoten, säger Jimmy Durmaz efter matchen.

Sedan gav Omar Faraj igen?
- Omar har min rygg. Vi är en familj. Om någon får en smäll så är vi där för varandra och ger tillbaka och skyddar varandra på och utanför plan.

Faraj:

- Man måste ju stå upp för sina grabbar, sedan spelar det ingen roll om det är Beckhams son, Messi eller Ronaldo. Jag hoppas att den gjorde ont, säger han efter matchen.

Nästan det sista som hände i matchen var att Kabuye kom fri och borde ha gjort 2-0 till AIK, men sköt rakt på målvakten.

I stället gick Brentford upp och gjorde 1-1. Beckham skickade in ett inlägg från höger som Alex Gilbert nickade in i mål.

Därmed blev det straffar.

Elias Durmaz la den första, och satte den säkert till vänster. Efter den räddade Budimir Janosevic Brentfords andra straff.

Jimmy Durmaz satte AIK:s andra straff säkert till vänster.

Omar Faraj la den tredje straffen och satte den säkert nere till höger.

Calvin Kabuye tog den fjärde, och hängde upp bollen i det högra krysset.

Ahmad Faqa la den femte straffen, och sköt till höger. Målvakten kastade sig och var på bollen, som dock gick in.

AIK vann.

AIK:s lag: Janosevic - Ayari (Faraj 80), Sichenje, Faqa, Bonde, Björnström (Otieno 65) - Ceesay (Tihi 60), Thill (Durmaz 65), Andersson - Durmaz, Kabuye

Publicerad 2023-02-06 kl 22:37