FEM SPANINGAR: "En markering mot Ceesay?"

MALMÖ. Malmö FF och Djurgårdens IF spelade 0-0 på Eleda Stadion.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Grinigt, fysiskt men inget bra spel
Vackert spel och många målchanser var inte det som präglade den första halvleken på Eleda Stadion. Snarare bar fysiskt spel och grinighet mellan spelarna halvlekens signum. Härligt förstås med hetta och känslor på planen, men varken Malmö FF eller Djurgården hade kvalitet nog för att ta ledningen. MFF inledde starkt och tryckte tillbaka gästerna, men ju längre halvleken led blev trubbigheten framför mål uppenbar. Djurgården spelade upp sig och fick till halvlekens klart bästa möjlighet efter 20 minuter, dock träffade inte Musa Gurbanli målet.

Två förlorare efter 0-0
Skärpan kring straffområdena saknades även efter pausen. Den bästa målchansen fick Djurgårdens Marcus Danielson på tilläggstid, när han nickade strax över ribban. 0-0 innebär att Malmö är två poäng bakom serieledaren Häcken, i skrivande stund. MFF tog inte chansen att gå upp i ensam serieledning medan Djurgården är kvar som tabellfyra, åtta poäng efter MFF. Därmed kan Blåränderna definitivt glömma alla tankar om att slå sig in bland tabellens topptrea.

Varken Gurbanlis eller Kiese Thelins match detta
Det azeriska nyförvärvet inledde för första gången en match i blårandigt och hade en tuff eftermiddag. Gurbanli blev lätt utmanövrerad när han ställdes mot Derek Cornelius och Pontus Janssons fysik, och hade heller någon lycka med mottagningarna. Avslutet i första halvlek borde anfallaren givetvis fått på mål och Gurbanli blev följaktligen utbytt i den 67:e minuten mot Noel Milleskog. På motsatt sida hade Isaac Kiese Thelin inte det mycket enklare. Skytteligaledaren blev anmärkningsvärt nog utbytt när 20 minuter återstod av matchen.

Tredjevalet Nielsen spelade högerback
Joseph Ceesays försvarsspel i samband med baklängesmålet mot Mjällby lämna en del övrigt att önska. Till dagens match petades han och MFF inledde med mittbacken Lasse Nielsen - tredjevalet på högerbacksplatsen. Dansken är aggressivare än Ceesay och bättre i försvarsspelet. Offensivt erbjuder dock Nielsen inte mycket, vilket knappast Ceesay heller gjorde på Strandvallen. Med Anton Tinnerholm långtidsskadad skickade petningen möjligen en signal till Ceesay om att han inte ska känna sig så bekväm.

Berg-petningen gav ingen effekt
Oliver Berg bänkades för första gången den här säsongen i Djurgården. På planen gav den rockaden ingen effekt med tanke på hur det såg ut i anfallsväg - annars var beslutet logiskt. Berg har upplevt en tuff vecka och är förmodligen fortfarande påverkad av händelserna i samband med matchen mot IFK Göteborg. Att han dessutom ryktas till just Malmö FF gör situationen ännu mer delikat och beslutet att bänka honom ännu förståeligare.

Publicerad 2023-08-20 kl 17:33