FEM SPANINGAR: "Glödhet Berget ersätter Kiese Thelin i nästa?"

FALKENBERG. Matchen mellan Falkenberg och Malmö FF slutade 0-1 efter Jo Inge Bergets tidiga mål.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

MFF obesegrat när de fått rött
Malmö FF fick inrikta sig på en annorlunda sorts matchbild efter utvisningen i den åttonde minuten. Segern löstes genom Jo Inge Bergets mål i den åttonde minuten och tyder på en styrka att vinna den här sortens matcher också. MFF stressade inte upp sig och skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen, samtidigt som de hade full kontroll efter Falkenbergs inledande forcering. Mot Varberg i den tredje omgången fick MFF också en utvisning i första halvlek och klarade sig undan förlust då också, även om de knappast var nöjda vid tillfället. Falkenberg har åkt på tre utvisningar denna säsongen, men kunde inte utnyttja situationen när motståndaren fick en.

Oflyt typiskt ett bottenlag
Falkenberg inledde bäst när lagen spelade elva mot elva. Med Isaac Kiese Thelins utvisning tilläts de äga ännu mer boll och tvinga MFF-backlinjen att bekänna färg. De gjorde det ibland med lyckade kombinationer och skarvningar, men oftast genom dra isär gästerna och stå brett med yttrarna. Den här matchbilden tvingas MFF nästan aldrig till i möten med lag på den undre halvan. Men Falkenberg ligger också där också av en anledning - de är alldeles för ineffektiva i årets allsvenska. Falkenberg tappade sedan detta flyt i andra halvlek och kom aldrig riktigt nära mot slutet.

Mål femte matchen i rad för Berget - ersätter "IKT"?
Sakta men säkert har Jo Inge Berget spelat till sig en ordinarie plats i elvan. Med ett nytt mål, för femte matchen i rad, gör han det inte enkelt för Jon Dahl Tomasson att vare sig peta eller vila norrmannen. Berget får inte spela på favoritpositionen längst fram, utan håller till på högerkanten (inte hans föredragna heller) men gör som alltid ett förtjänstfullt slit som kryddas med en effektivitet framför mål. Mot Örebro är Kiese Thelin avstängd och tränaren får valet att flytta fram Berget på centerplatsen eller ge Amin Sarr en tredje start?

Nöjer sig MFF med Eric Larsson?
Högerbacken är stabil men syns ofta för lite i Malmös anfallsspel. Bakom honom har MFF endast unge Linus Borgström att tillgå och Oscar Lewicki som kan ambulera även på den positionen. Nöjer sig sportchefen Daniel Andersson med det? Rykten placerar förra höstens lån Felix Beijmo i MFF igen för att ge Larsson konkurrens. Skadorna i försvaret har koncentrerats till mittbacksplatserna i år, men det finns inget utrymme att chansa för sportchef Andersson.

Tre anfallare utanför truppen - Sarr inhoppare igen
Marcus Antonsson hade ett svagt inhopp i cupfinalen mot IFK Göteborg för tio dagar sedan och har varit utanför truppen i de tre matcherna som följt. Guillermo Molins har beklagat sig över inhopparrollen och fanns inte heller med i dagens trupp. Tim Prica är som bekant i Jon Dahl Tomassons frysbox sedan några veckor tillbaka. Tränaren hänvisar till konkurrens. Men oundvikligen kommer det gisslas bland dessa spelare och frågan är om någon tröttnar redan under detta transferfönster? Samtidigt fick den 19-årige anfallaren Amin Sarr hoppa in och visa upp sig för sjätte gången i allsvenskan.

Publicerad 2020-08-09 kl 17:56