Jättetavla av Rönning i Elfsborgs seger: "Det är aldrig skitsamma"

PARCHAL. Elfsborg vann med 4-3 mot den danska jumbon Lyngby.
Trots en tavla av Tim Rönning.
- Det är en grej som jag ska bli bättre på, säger han och syftar på att han gav bort matchens första mål.

1:00

Se Elfsborgs mål och Rönnings tabbe i spelaren ovan.

FEM SPANINGAR: "De var bäst i Elfsborg"

Efter bara nio minuter i matchen mellan Elfsborg och Lyngby så bjöd Tim Rönning motståndaren på ett mål. Han slog en kort inspark rakt till Alfred Finnbogason som stod precis utanför straffområdet och snabbt frispelade Tochi Chukwani som enkelt placerade in 1-0.

- Kevin Holmén och André Römer var fria och fötterna är en del som jag ska bli bättre på. Om vi lyckas med det så har vi slagit ut deras förstapress och kan gå. Nu när det är träningsmatcher kommer jag att försöka med det. Det är bättre att det blir fel nu än sedan när det gäller. Men det är en grej som jag ska bli bättre på, säger Rönning efter matchen.

Vad tänkte du när passningen gick fel?
- Rädda bollen. Men det gick ju också åt helvete.

- Men jag lägger inte jättestor vikt vid det. Det här är vår andra match och vi pratar om att bli bättre på det här.

Är det lite skitsamma eftersom det är en träningsmatch eller surt eftersom det ändå är konkurrens med Hakon Valdimarsson om vem som ska stå?
- Det är klart att det aldrig är skitsamma, men jag gör det hellre nu än i premiären i allsvenskan.

Innan 0-1-målet det hade det inte hänt så mycket i matchen mer än att Elfsborg var på väg att få ett fint läge efter tre minuter då Jacob Ondrejka gjorde det bra i Lyngbys straffområde och försökte kombinera med Oscar Aga, som dock slarvade bort chansen.

Direkt efter 0-1-målet fick Ondrejka en ny chans. Elfsborg slog en långboll och Lyngbys målvakt gick utanför straffområdet och tog med händerna så att det blev frispark i farligt läge. Ondrejka sköt på mål, men räddning av Mads Kikkenborg.

Efter 22 minuter gjorde Elfsborg 1-1. Simon Strand sköt en frispark från 30 meter rakt in mål, nere vid målvaktens vänstra hörn.

Men glädjen blev inte långvarig. Direkt efter avspark gick Lyngby upp och Frederik Gytkjaer blev fri och satte 2-1.

Det stod 2-1 i halvtid och den andra halvleken var bara fyra minuter gammal när Ondrejka fick ett bra läge strax utanför straffområdet, men avslutet gick utanför.

Efter 60 minuter gjorde Lyngby sex byten samtidigt som Elfsborg gjorde åtta, och med tanke på att Elfsborg gjorde två byten i halvtid så var det nu bara Rönning som var kvar av alla som startade.

Efter 61 minuter spelade Jack Cooper Love fram till Jeppe Okkels som blev dragen i tröjan och fick straff. Okkels tog själv hand om straffen och satte 2-2.

Med tio minuter kvar av matchen slog Lyngby en lång boll över mittbacken Gustav Henriksson som borde ha läst spelet bättre, så Saevar Atli Magnusson blev fri och gjorde 3-2.

Minuten senare var Henriksson på väg att sätta Rönning i skiten när han i stället för att passa enkelt hem drog iväg ett skott som Rönning fick kämpa med att ta ner på bröstet och sedan rensa iväg.

Men Henriksson fick revansch. I den 88:e minuten slog Johan Larsson ett fint inlägg från vänster som Henriksson nickade in i mål, och så var det 3-3.

Och inte nog med det. I den 90:e minuten fick Elfsborg en hörna som Noah Söderberg knäade in i mål. Därmed vann Elfsborg med 4-3.

Elfsborgs lag: Rönning - Boman, Lagerbielke, Ibrahim, Strand - Holmén, Römer, Zeneli - Ondrejka, Aga, Qasem

Publicerad 2023-02-07 kl 18:22