Lantz arg efter straffsituationerna mot MFF: "Tror hela Sverige redan pratar"

HÄLLEVIK. 2-2 mot Malmö FF kunde blivit mer för Marcus Lantz Mjällby.
Han var upprörd efter två straffsituationer som inte gick Mjällbys väg.
- Det är nog bara ett lotteri, säger Mjällby-tränaren till Fotbollskanalen.

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

Marcus Lantz säger att hans Mjällby förtjänade segern mot serieledaren Malmö FF, efter att ha varit i ledning två gånger. Lantz upprörs över två situationer som gick emot hemmalaget ikväll. Efter hemmalagets 1-0 i första halvlek tilldömdes MFF en straff sedan Jo Inge Bergets skott tagit på en Mjällby-arm, men först efter mycket tvekan av huvuddomaren Adam Ladebäck.

- Jag tror hela Sverige redan pratar, jag orkar inte. Jag har lagt ner det. Nu fick vi straff emot oss igen, säger Marcus Lantz.

- Jag undrar vem som tar den för huvuddomaren står sju meter ifrån och dömer ingenting. Han slår bara ut. Men den assisterande domaren som står femtio meter bort är den som tar den. Det är imponerande att kunna se det när den andra inte tar den.

Några minuter senare fick Mjällby ingen straff när bollen tog på Anel Ahmedhodzics arm.

- Jag orkar inte ens gå in i diskussionen om hurdant det är. Jag tror det är två straffar varje match på alla lag i stort sett, så alla är utsatta för det. Det är nog bara ett lotteri. Antigen får du med dig det eller så får du inte. Nästa gången är det tvärtom kanske, säger Lantz.

Tränaren blev till sist varnad innan halvtidsvilan för sina ihärdiga protester mot domarteamet. Lantz säger själv att domarbesluten inte var konsekventa under matchen.

- Jag tycker det är jättesvårt för killarna att veta vilken nivå de ska ligga på. Sedan protesterar jag och då är det typiskt när man är under lite press som domare att man ger ett gult kort, istället för att säga åt en lugna ner sig. Jag fick lugna ner mig, annars hade jag fått gå upp till något bås eller bli hemskickad.

Publicerad 2020-08-16 kl 21:00