TV: Supersuccé för "Chippen" - två mål i första halvlek

Mjällby jagar säker mark med Christian "Chippen" Wilhelmsson som vitamininjektion när slutspurten i fotbollsallsvenskan är här.

Hemvändaren låg bakom segern med 3—1 över IFK Norrköping.

Christian Wilhelmsson gånger tre första halvtimmen — då njöt publiken på Strandvallen.

I andra allsvenska matchen någonsin satte han två och låg bakom ett av målen.

Så här:

1—0, sjätte minuten, solonummer med snabba fötter, förbi 2, 3 försvarare innan han placerade in ledningsmålet.

2—0, 30:e minuten, spelade fram Kristian Haynes som drog på från kortlinjen.

3—0, 34:e minuten, på straff, stenhårt upp i nättaket. Mjällby fick straffen då anfallaren Robin Strömberg fälldes.

Piggt värre alltså ute på vänsterkanten och Christian Wilhelmsson drog med sig hela laget i en härlig offensiv och hygglig defensiv. Han spelade bara första halvlek, byttes ut och kunde vila tidigare opererad fot inför kommande matcher i jakten på att säkra allsvenskt kontrakt.

- Det kändes såklart jättebra. Framför allt att vi får en bra start, tar ledningen och fortsätter att spela fotboll, sa tvåmålsskytten till CMore i halvtidsintervjun.

IFK Norrköping var blekt. Laget hade ett jätteskott strax före Mjällbys andra mål, men Mattias Asper räddade bollen vid kryssribban.

Med Wilhelmsson i laget har Mjällby vunnit en och förlorat en, den mot Örebro SK hemma (0—1).

Sedan Anders Linderoth tog över tränarjobbet har det blivit två vinster (torsdagens och den mot IFK Göteborg hemma med 3—0), två uddamålsförluster.

Publicerad 2014-08-14 kl 21:04