TV: Andra raka krysset för Hammarby efter jättedramatik - Djurdjic-mål dömdes bort på stopptid

STOCKHOLM. Hammarby spelade i dag sin andra raka kryssmatch i upptakten av allsvenskan - och var ett bortdömt stopptidsmål av Nikola Djurdjic ifrån att få med sig alla poäng från hemmapremiären mot Kalmar.
- Det var ett tufft beslut (för domaren), säger Djurdjic till C More.

Hammarby inledde säsongen med att spela 1-1 borta mot Elfsborg, och ställdes i dag mot Kalmar FF i hemmapremiären av årets serie inför 31 337 åskådare på Tele2 Arena. KFF kom till matchen med en 0-2-förlust hemma mot Sirius i bagaget.

Den första halvleken var jämn och bjöd på småtrevligt spel och chanser för båda lagen. Den första chansen i matchen var Kalmars, när Papa Diouf fick ett dubbelläge efter ett inspel från vänster, men Gianluca Curci räddade båda gångerna.

Minuten senare hade Kalmar en straffsituation när Romario stämplades av Odilon i straffområdet, men domare Mohammed Al-Hakim valde att fria.

- Jag tycker att det luktar straff, säger expertkommentator Jon Persson i C Mores sändning.

Hammarbys första riktigt heta chans kom efter 23 minuter spel när nyförvärvet Vidar Örn Kjartansson fick ett jätteläge att avsluta i boxen, men islänningen fick ingen bra träff och bollen gick utanför.

I stället för grönvit ledning var det i stället Kalmar som skulle göra matchens första mål. I den 32:a minuten mötte Nils Fröling ett inlägg från höger med huvudet och nickade in bollen bakom Curci till 1-0 för KFF.

Hammarby hade ett par kvitteringschanser i slutet av halvleken, men fick gå till halvtidsvila i underläge. Närmst kvittering innan paus kom Kjartansson, som avlossade ett farligt skott som Lucas Hägg Johansson i KFF:s mål tvingades göra en riktigt vass räddning på.

I den andra halvleken tog Hammarby tag i taktpinnen direkt och tryckte tillbaka Kalmar ordentligt. Man skapade flera heta chanser, och när Nikola Djurdjic nickade in 1-1 på inlägg av Simon Sandberg i den 67:e minuten kändes det inte ologiskt.

Hammarby styrde fortsatt spelet och hade flera jättelägen att sätta 2-1, inte minst genom Vidar Örn Kjartansson som med kvarten kvar att spela fick ladda för skott i straffområdet, men slog bollen en bra bit över ribban.

På stopptid trodde de allra flesta att Hammarby gjort segermålet när Nikola Djurdjic tryckte in bollen i mål - men Mohammed Al-Hakim dömde bort målet för offside, till Bajen-spelarnas stora ilska. Kaos utbröt på Tele2 Arena och en av dem som var allra mest förbannad var Vladimir Rodic, som jagade den assisterande domaren Daniel Gustavsson.

Enligt C Mores experter Alexander Axén och Olof Lundh var beslutet att blåsa av för offside korrekt.

1-1 stod sig matchen ut och gör att Bajen står på två poäng efter två spelade matcher av serien. Krysset gav Kalmar sin första poäng för säsongen.

- Det är frustrerande, men vi får ta det som det är. Det finns ingen anledning att kommentera det. Det var ett tufft beslut (för domaren). Jag skyller inte på honom, det handlar om centimeter. Så är fotbollen, säger Djurdjic till C More.

C More: Vad säger du om matchen?
- Inte tillräckligt bra. Vi måste vinna den här typen av matcher. Vi måste döda sådana här typer av matcher. Vi skapade tillräckligt, men vi måste vara mer effektivt.

Kalmars tränare Magnus Pehrsson på presskonferensen efter matchen:

- Så klart väldigt viktigt för att ta vår första poäng. I första halvlek valde vi att försöka pressa Hammarby lite mer och jag tycker att vi höll uppe spelet lite bättre då. Vi kom i några rätt bra lägen då. Målet kom till efter en längre passningssekvens och de hade vi velat ha mer av. I andra halvlek spelade vi lägre och gav bort initiativ till Hammarby, som kom till rätt många inläggslägen. Samtidigt kom vi till rätt vassa chanser också. Men Hammarby är ju det laget som förde matchen och vi är nöjda över att få med oss en poäng. Det är vi tacksamma för.

Hammarbys Stefan Billborn:

- Besviken över att det blev en poäng. I första halvlek var vi lite hafsiga och hade dåligt tålamod med bollen, men vi skapade ett par ganska bra chanser. Vi var väl en bättre träff i från att göra mål. I andra halvlek var vi ganska bra i stora stunder fram till 1-1. Sen fick vi inte den forceringen som vi ville ha. Vi skapade några halvchanser, men tappade spelet och tålamodet. Vi hafsade i väg mycket bollar.

I nästa omgång åker Hammarby till Olympia för att möta Helsingborg, medan Kalmar tar emot IFK Norrköping på Guldfågeln Arena.

Hammarbys lag: Curci - Sandberg, Odilon, Fällman, Solheim - Andersen, Tankovic, Fenger - Djurdjic, Kjartansson, Kacaniklic (Bojanic 64’).

Kalmars lag: Hägg Johansson - Nouri (Magnusson 77’), Elm, Aliti - Johansson, Romario, Elm, Hallberg, Agardius – Diouf (El Kabir 65’), Fröling (Eid 64’).