TV: Delad poäng mellan Norrköping och Kalmar efter dubbla succéinhopp

Norrköping och Kalmar delade på poängen efter en svängig historia.
Matchens stora fokuspunkt blev dock ett mål som aldrig godkändes i den första halvleken.

Se höjdpunkterna från IFK Norrköping-Kalmar FF i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: Stor KFF-ilska - rånades på mål efter grov domarmiss

IFK Norrköping tog ledningen efter 24 minuter när Christoffer Nyman stötte in en retur från Ricardo Friedrich. Men några minuter senare skulle en stor kontovers utspela sig.

Efter en halvtimmes spel skulle det varit 1-1 när Sebastian Nanasi vräkte sig fram på en retur från Oscar Jansson och efter en tilltrasslad situation slängde sig Jansson över bollen men av tv-bilderna att döma var bollen tydligt över linjen men ingen signal för mål kom från domare Kristoffer Karlsson och 1-0 stod sig.

Både spelare och ledare i Kalmar vädjade sitt tydliga missnöja mot domarteamet, men förgäves.

- Vi är det bättre laget i den här halvleken och det är tråkigt att vi inte fått med oss något mål såhär längt, sa Sebastian Nanasi till Discovery+ efter 45 spelade minuter.

Sebastian Nanasi skulle sedan bli målskytt och den här gången var det inget snack. Yttern vek in från sin vänsterkant och dunkade dit bollen lågt i det bortre hörnet, utom räckhåll för Oscar Jansson.

I matchminut 59 bytte Glen Riddersholm in Andri Gudjohnsen, nyförvärvet från Real Madrid och bara minuten senare skulle islänningen sätta avtryck. Friedrich stog på nytt för en vass räddning men på returen fick Kalmar-målvakten precis som vid 1-0-målet kapitulera efter en retur och det var Andri Gudjohnsen som enkelt från kort avstånd petade in ledningsmålet för Peking.

Henrik Rydström ville dock inte vara sämre än Glen Riddersholm när det gäller genidrag. Axel Lindahl byttes in i minut 85. Minut 86 var Lindahl målskytt fram till 2-2.

Ett mål som också blev matchens sista.

Henrik Rydstöm var efter matchen mycket nöjd med sitt lags insats.

- Jag är så jävla nöjd med hur vi spelar, resultatet blir nästan underordnat, vi får de att försvara nästan hela matchen och vi gör det på egna meriter. Jag kan inte begära så mycket mer, jag var lycklig nästan hela tiden, fotboll är underbart när man spelar som vi gör, säger han till Discovery+ efter matchen.

Norrköping: Jansson - Eid, Wahlqvist, Eriksson, Agardius - Shabani, Skulason, Hellichius - Traustason, Nyman, Sigurdsson.

Kalmar: Friedrich - Karlsson, Saetra, Sjöstedt, Olafsson - Netabay, Gustafsson, Romario - Skrabb, Berg, Nanasi.