TV: Djurdjic gav Bajen seger och Europa - men missade SM-guldet

STOCKHOLM. Hammarby vann mot Häcken på Tele2 Arena.
Det räckte ändå inte till SM-guld, men likväl Europa-spel 2020.
- Det känns väldigt jobbigt, säger Muamer Tankovic till C More.

Förutsättningarna var på förhand klara för Hammarby i guldstriden. Bajen behövde vinna mot Häcken, göra fler mål än Malmö FF, vid seger mot Örebro SK och hjälp från Norrköping med att besegra Djurgården på Östgötaporten. Efter en tafatt och händelsefattig inledning utbröt ett stort jubel på Tele2 Arena, Peking var i ledning och nu skulle Bajen gå framåt för SM-guld.

Men Häcken tillät inte Hammarby att enbart storma mot mål. Hisingenlaget rullade en hel del boll och hotade bland annat i 13:e minuten med ett avslut från Alexander Faltsetas tätt utanför mål. Tre minuter senare kom Bajens första hyfsade målchans. Tankovic dök upp i straffområdet efter inlägg av Alexander Kacaniklic och nickade strax över mål. I samma sekvens gjorde Malmö FF 2-0 mot Örebro SK och därmed skulle det, vid det läget, krävas tre mål av Bajen för SM-guld.

Men en rejäl anstormning kom inte, frustrationen växte på planen. Bajen ställde om och var i 29:e minuten nära med lagets dittills hetaste målchans. Vladimir Rodic mötte ett inspel i straffområdet, nästintill fri, men sköt en bit över mål. Sedan kom målet. Rodic hittade Nikola Djurdjic utanför straffområdet som styrde vidare till Kacaniklic. Han var i sin tur kylig från straffområdeslinjen och gav Bajen ledningen i matchen med sitt tionde mål i år till 1-0 i halvtid.

- Det var väl helt okej. Jag tycker att Häcken gjorde det bra, de höll i bollen bra och kom emellan oss, men vi leder med 1-0, får fortsätta och bli kanske lite bättre i sista tredjedelen med sista passningen. Annars kändes det bra och stabilt, sa Kacaniklic till C More i halvtid.

Hammarby inledde andra halvan av matchen frenetiskt, men åkte sedan på ett tungt bakslag. Gustaf Nilsson sprang sig i 51:a minuten fri framför mål och satte sitt första mål i Häcken-tröjan till 1-1. Häcken var därefter fortsatt farligt framåt och hotade Davor Blazevic i hemmamålet.

Hammarby återtog än dock ledningen i 67:e minuten genom Nikola Djurdjic och därmed hade laget 2-1. Sedan stormade Bajen vidare och fyllde även på till 3-1 efter styrning i mål av en motståndare med 20 minuter kvar av matchen och sedan kom även 4-1 genom Mats Solheim i norrmannens möjliga sista match. Tidsmarginalen räckte i slutändan inte för att göra fler mål än så och därmed missade Bajen SM-guldet, men med säkrad Europa-plats till nästa säsong.

- Det är mixade känslor. Vi vann med rättså stor skillnad och gjorde mycket mål, men vi hade det inte i våra egna händer. Det känns surt, jag ska inte ljuga, det känns väldigt jobbigt. Jag tycker att vi har gjort en fantastisk säsong. Det är jobbigt, det är faktiskt jävligt jobbigt, säger Tankovic till C More.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Simon Sandberg (Mats Solheim, 81), Richard Magyar, Mads Fenger, Dennis Widgren - Jeppe Andersen (Serge-Junior Martinsson Ngouali, 68), Darijan Bojanic - Vladimir Rodic (Imad Khalili, 68), Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic - Nikola Djurdjic.

Häckens lag: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo - Alexander Faltsetas, Daleho Irandust (Seedy Jagne, 92), Gustav Berggren - Ahmed Yasin, Gustaf Nilsson, Ali Youssef (Viktor Lundberg, 60).