TV: Hammarby tappade 0-2 till 2-2 efter drama mot Sirius

STOCKHOLM. Bajen gick mot en säker seger.
Då hämtade Sirius upp 0-2 till 2-2 på tilläggstid.
- Det är frustrerande, säger Bajen-tränaren Marti Cifuentes till Discovery+.

Hammarby tog emot Sirius på Tele2 Arena under måndagen, i vad som kan ha varit Marti Cifuentes sista match som Bajen-tränare. Enligt Aftonbladet är han nära att ta över Queens Park Rangers och Sky Sports hävdar att han kan presenteras som ny tränare i Championship-klubben redan under måndagen.

Bajen skapade det mesta i den första halvleken, men Sirius hotade också - främst via kontringar och på fasta situationer. Exempelvis tvingades hemmamålvakten Oliver Dovin till en bra räddning på en frispark från Wessam Abou Ali i den tolfte minuten.

I den 26:e minuten nickade allsvenske startdebutanten Deniz Gül in 1-0 till Bajen, men målet dömdes bort. Fredrik Hammar, i offsideposition, bedömdes påverka spelet.

Istället kom Hammarbys ledningsmål i den 40:e minuten. Hemmalaget ordnade fram en frispark i närheten av straffområdeslinjen som kaptenen Nahir Besara dunkade upp i bortre krysset.

- Den satt bra. Skönt att se den gå in. Jag prickade bra. Den satt perfekt, sa Besara till Discovery+ i paus.

I den 53:e minuten var sedan Sirius nära att kvittera till 1-1. Melker Heier fick ett jätteläge att från nära håll placera in bollen i bortre hörnet, men hans skott gick i stolpen.

Två minuter senare tilldelades Sirius en straff. Åtminstone inledningsvis. Forwarden Ali satte press på Oliver Dovin, som passade undan bollen och sparkade ner Ali samtidigt. Huvuddomaren Granit Maqedonci dömde straff, men en av de assisterande domarna klev in och ändrade beslutet, varpå det blev nedsläpp istället.

Därefter släckte hemmalaget mycket av Sirius hopp om poäng. Bajen rullade upp motståndarlaget och till slut kunde Viktor Djukanovic enkelt skjuta in 2-0 efter att bortakeepern David Mitov Nilsson blivit bortspelad av en Markus Karlsson-pass.

Inhopparen André Alsanati reducerade för Sirius på tilläggstid och i den 95:e minuten nickade Henrik Castegren in 2-2 för Uppsala-laget.

- Det är frustrerande. Det här var inte kvällen vi förväntade oss. Det borde inte ha slutat oavgjort när vi ledde med 2-0. Jag är väldigt besviken och jag tar på mig ansvaret för de sista kryssen vi haft på hemmaplan, säger Bajen-tränaren Marti Cifuentes till Discovery+.

Sirius-målskytten Henrik Castegren:

- Vi har haft ett par matcher i rad där vi tror på det hela vägen. Det är inte slut förrän det är slut. Vi spelade upp oss i andra halvlek och dominerade stora delar av den. Vi spelade en fin fotboll och skönt att den resulterade i en poäng, säger Castegren till Discovery+.

Hammarby ligger sexa i allsvenskan och kan nu inte nå fjärdeplatsen. Laget har två poäng upp till femman IFK Värnamo.

Sirius ligger tia i serien och har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Man har nio poäng ner till BP på kvalplats.

Hammarbys lag: Oliver Dovin - Markus Karlsson, Edvin Kurtulus (Mads Fenger 67), Nathaniel Adjei, Marc Llinares Barragan (Anton Kralj 67) - Nahir Besara, Alper Demirol (Marcus Rafferty 74), Fredrik Hammar - Montader Madjed, Deniz Gül, Viktor Djukanovic (August Mikkelsen 74).

Sirius lag: David Mitov Nilsson - Jakob Voelkerling Persson, Tobias Carlsson, Henrik Castegren, Malcolm Jeng (Aron Bjarnason 74) - Joeri De Kamps (Adam Vikman 74), Daniel Stensson - Melker Heier, Tashreeq Matthews, Herman Sjögrell - Wessam Abou Ali.