TV: HIF förnedrat av Kalmar FF – föll klart med 4-0

0-3 mot Varbergs Bois i premiären.
0-4 mot Kalmar FF i omgång två.
Helsingborgs IF har fått en mardrömsstart på allsvenskan.

Efter 14 minuter tog Kalmar ledningen när Sebastian Ring fångade upp Piotr Johanssons inlägg som rann förbi alla försvare i Helsingborgs straffområde. Ring dribblade iskallt bort sin försvarare och placerade in bollen bakom Kalle Joelsson i Helsingborgs-målet.

Helsingborg var nära att kvittera efter en halvtimmes spel när Noel Mbo blev friställd i straffområdet, men en Kalmar-försvarare hann precis blockera när han avlossade skottet.

I den 36:e minuten uttökade Kalmar sin ledning till 2-0. Nils Fröling plockade upp bollen i utkanten av Helsingborgs straffområde, vände om, och avlossade vackert en projektil upp i den främre krysset.

I halvtid blev Mix Diskerud inbytt och gjorde sin debut för Helsingborg - men det hjälpte föga. Efter 54 minuters spel tvingades desutom lagkapten Andreas Granqvist byta på grund av skada. Mittbacken haltade av och tog sig för ljumsken.

I den 75:e minuten gjorde Nils Fröling sitt andra mål på kvällen när han nickade in 3-0 på hörna. Och mardrömmen slutade inte där för HIF - strax innan stopptid gjorde nämligen KFF 4-0 genom Isak Magnusson, vilket också blev slutresultatet.

- Det är klart att det är tungt att stå här efter en stor förlust igen. Vi är ängsliga i första halvlek. Lite samma som mot Varberg, vi är alldeles för dåliga med bollen. Det är klart då att vi får en matchbild som vi inte alls vill ha, säger Helsingborgs Rasmus Jönsson till Dplay och fortsätter:

- Vi fick lite bättre rull på bollen i andra, och det är väl lite sådana små saker man får ta med sig tills nästa match.

Kalmar: Hägg Johansson - Löfkvist, Elm, Aliti - Johansson, Pereira Sipiao, Ingelsson, Jansson, Ring - Fröling, Sachpekidis.

Helsingborg: Joelsson - Ceesay, Granqvist, Figueroa, Olsson - Randrup, Voelkerling Persson - Jönsson, Gigovic, Svensson - Mbo.