TV: Söder i superform – hattrick och assist håller kvar IFK Göteborgs EL-kvalhopp

GÖTEBORG. Topplagen vinner match efter match, men IFK Göteborg hänger med där bakom. Robin Söder gjorde 1-0, 2-0, och 4-0, och assisterade till 3-0, i krossen hemma mot Kalmar FF (4-0).
- Jag försöker bara njuta så mycket det går, säger Söder till C More.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Det har inte flutit på mot slutet för IFK Göteborg, men då har Robin Söder klivit fram, och fixat mål och därmed poäng.

Inför matchen mot Kalmar FF hade han gjort sex mål och en assist på de sex senaste matcherna. I första halvlek inledde KFF piggast, och hade någon chans till ledningsmål, men annars var det Söder som åter var i fokus.

Han brände först ett läge ensam med Lucas Hägg Johansson, innan han sent i halvleken satte ett fint solomål. Han sprang ifatt Viktor Elm ute på kanten, vann boll, avancerade inåt, gick förbi målvakt, och la bollen i mål.

- Du vet hur det är att vara i zonen. Nu missade jag visserligen ett bra läge innan, men jag ska inte stå här och vara otacksam, sa Söder till C More i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek var det dags för 2-0, den gången en nick efter inlägg från Hosam Aiesh.

Ytterligare drygt fem minuter senare: Söder inlägg, nick Giorgi Charaisjvili, 3-0.

Ytterligare tio minuter senare: inlägg Aiesh, styrning Söder in i mål.

Det innebär att Söder har varit direkt inblandad i elva mål på sju matcher. IFK Göteborg var närmare 5-0 än KFF 4-1 i slutet av matchen, men det slutade 4-0 och IFK Göteborg hänger med topplagen.

- Bra flow. Det är svårt att förklara. Man är på rätt på plats och jag försöker bara njuta så mycket det går. Fansen var fantastiska och vi spelade en riktigt fin fotbollsmatch, säger Söder till C More.

Söder fick ta emot de största hyllningarna av fansen men valde efteråt att lyfta fram laget.

- Jag är lite obekväm med det (hyllningarna från läktarplats). Där ändå nånstans lagidrott. Vi gör en fantastisk laginsats, vi var bra från minut ett.

IFK Göteborg: Anestis – Nzuzi, Da Graca, Calisir, Wernersson – Erlingmark, S.Eriksson (77') – Aiesh (82'), Sana, Charaisjvili (88') – Söder

Inhoppare: Se.Ohlsson (77'), Abraham (82'), Holm (88')

Kalmar FF: Hägg Johansson – Löfkvist, V.Elm, Aliti (69') – Manns, Rafinha, Fröling (77'), Romário, Agardius – Jakobsen, Herrem (77')

Inhoppare: Sachpekidis (69'), Gustafsson (77'), Maxwell (77')