TV: Veton Berishas succé - blev tvåmålsskytt för Hammarby

Hammarby värvade Veton Berisha dyrt.
Mot Degerfors visade han varför.
Anfallaren slog till med två mål i 5-1-segern.
- Det är alltid fint att göra mål, säger norrmannen till Discovery+.

Nyligen köpte Hammarby anfallaren Veton Berisha för en summa på 16 miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

På måndagen visade prestigeförvärvet vad han fick för. Med två mål.

Men det var inte han som inledde målskyttet. Det var det Mohanad Jeahze som gjorde.

Två minuter in i matchen fick vänsterbacken bollen lite till vänster i straffområdet efter en fin passning från Shaquille Pinas. Jeahze borrade in bollen bakom Alfie Whiteman i Degerfors-målet.

- Det betyder mycket. Det har varit mycket senaste månaden, sa Hammarbys Mohanad Jeahze till Discovery+ i halvtid.

Halvvägs in i första halvlek utökade Bajen sin ledning. Nahir Besara spelade mot anfallaren Veton Berisha med och nyförvärvet såg ut att raka in 2-0, men det var mittfältaren som fick målet.

Men Degerfors reducerade. Efter en kontring några minuter före paus höll sig Albin Mörfelt framme och gjorde 2-1.

Bajens Mohanad Jeahze var inte överdrivet nöjd med den första halvleken.

- Den är okej, inger mer. Det är två fina mål. Vi måste vara bättre i vår press.

Med lite mer än halvtimmen kvar blev Darijan Bojanic utbytt. Det var någonting han inte var nöjd med. Mittfältaren drog en spark på ett gäng vattenflaskor i avbytarbåset efter att han klivit av planen.

Hammarby ökade på sin ledning till 3-1 i den 65:e minuten. Nahir Besara hittade en djupledslöpande Veton Berisha och anfallaren gjorde inget misstag. Han rullade in bollen via stolpen.

Berisha var inte nöjd där. Med en kvart kvar av ordinarie tid nickade han in sitt andra mål för kvällen.

I slutminuterna fastställde inhoppande Abdelrahmna Saidi slutresultatet till 5-1 med ett klassmål från distans.

- Det är alltid fint att göra mål, men det är inte den bästa prestationen trots att vi vinner med 5-1. Vi måste upp något hack, säger Veton Berisha till Discovery+.

Andreas Holmberg, tränare i Degerfors, var besviken efteråt.

- Det är tungt. Vi åker hem med 5-1. Stora siffror. Det känns inte bra, säger han till Discovery+ och fortsätter:

- Jag tycker inte det speglar matchen, men det är en kvalitetsskillnad mellan lagen. Det är ingen slump att de vinner. De är ruskigt effektiva, vi är ineffektiva och alldeles för enkla att göra mål på.

Hammarby hakar nu på i toppen. Laget är två poäng bakom serieledande Häcken, som vann med 1-0 mot Sirius efter ett sent mål av Alexander Jeremejeff.

Hammarby: Blazevic - Kurtulus, Pinas, Fenger, Jeahze - Besara, Andersen, Bojanic - Ludwigson, Berisha, Trawally.

Degerfors: Whiteman - Bouzaiene, Granath, Lagerbielke, Guay - Örqvist, Gravius, Salmon - Mörfelt, Faraj, Campos.

Publicerad 2022-08-22 kl 21:03