Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rashford och Grealish kan tappa EM-platser

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ENGLAND

englandDaily Mirror uppger att Marcus Rashford och Jack Grealish riskerar att petas från Englands EM-trupp. Uppgiften finns även i andra tidningar, som The Times och Daily Express. På annat håll uppger Mirror att Arsenals sportchef Edu har hela tio namn på sin lista i jakten på en anfallare i sommar, inklusive Viktor Gyökeres och Alexander Isak.

Daily Mail rasar. ”Skäms!”, lyder reaktionen över sportettan, sedan Nottinghams tränare Steven Reid bara fått 5 000 pund i böter efter att ha konfronterat domaren Paul Tierney och kallat honom ”fucking cunt”. Tidigare domaren Keith Hackett tycker att straffet är ”ett skämt” och att ”förbundet sviker fotbollen”.

Annons

The Times, liksom Daily Mirror, uppmärksammar Fulhams nya luxuösa läktarsektion på Craven Cottage, New Riverside Stand. Här finns restaurang med Michelinstjärna, rooftop bar – och swimmingpool. Se bilder här. Biljetter till denna ”matchdagsupplevelse” börjar säljas den 9 april.

Rotherham Advertiser går igenom spelare på väg bort från Rotherham nu när nedflyttning från Championship står för dörren. Klubben räknar med att sälja målvakten Viktor Johansson, även om målvakten har ett år kvar på kontraktet. Nyligen berättade tidningen att Johansson har en nedflyttningsklausul på ett sjusiffrigt belopp i pund.

The Guardian fångar upp ett par Chelseanyheter. Damernas avancemang till semifinal i Champions League (1-1 mot Ajax) och skadeförföljde Romeo Lavia som missar resten av säsongen. Här finns också Richarlisons berättelse om sin depression.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport drar stort på att Inter vill förlänga kontraktet med Simone Inzaghi så fort ligatiteln är bärgad. Tränaren erbjuds ett kontrakt till 2027, två plus ett år. GdS spekulerar i att den nuvarande årslönen på 5,5 miljoner euro höjs med en miljon euro. Stort utrymme ges också åt den fortsatta ilskan över att Francesco Acerbi friades från rasism. ”Jag känner mig inte på något vis skyddad av detta beslut”, säger Juan Jesus i ett uttalande, ”Jag kan inte förstå hur frasen ’stick, svarting, du är bara en n****’ kan klassas som kränkande men inte diskriminerande”. Napoli står helt bakom backen och har meddelat att klubben i protest mot domen inte kommer att bära förbundets antirasismmärke på matchtröjorna. Gazzetta dello Sport skriver att den friande domen försvaras med att det inte fanns konkreta bevis; ljud- eller filmupptagningar, alternativt vittnen.

Annons

Corriere dello Sport varnar, ”Juve, ni kommer att tappa Bremer”. Backen har en klausul som är ”alltför lätt” att aktivera, som CdS uttrycker det. Manchester United uppges beredd att betala de 61 miljoner euro som krävs (Torino ska ha tio procent). Även Newcastle är intresserad. Vidare finns en artikel om Jesper Karlsson. Han är spelklar till matchen mot Salernitana på måndag. På grund av petningar och skador har svensken knappt fått/kunnat spela under sin debutsäsong i Bologna, men CdS understryker att Karlsson nu kommer att få chansen under våren. ”Han kan bli viktig i Bolognas jakt på en Champions League-plats”, menar tidningen.

 

SPANIEN

spanienMundo Deportivo uppdaterar situationen med Barcelonas kommande tränare, i prioritetsordning. Nummer ett är att försöka behålla Xavi. Därefter är Luis Enrique den tränare Barça-ledningen helst vill ha, men han lär bli svår att locka från PSG. Hansi Flick, utan kontrakt, ses som ett lättare alternativ. Rafael Márquez är valet på hemmaplan. Samtidigt uppger Catalunya Ràdio att Xavi lär bli kvar i Barça – men i en ny roll. Xavi väntas bli ambassadör för Barça Foundation. Ett besked kan komma redan inom de närmaste dagarna.

Annons

AS ger förstasidan åt onsdagens besked att Toni Kroos stannar en säsong till. Men det är inte den enda spelaren som förlänger, enligt AS. Inom de närmaste dagarna väntas även kontraktsförlängningar med Nacho och Lucas Vázquez presenteras. Som andra tidningar finns här också plats för beskedet att riksåklagaren yrkar på två och ett halvt års fängelse för tidigare förbundsbasen Luis Rubiales efter pussen på Jennifer Hermoso. Här finns också en artikel om att Mallorca sålt slut på sin tilldelning på 20 698 biljetter till cupfinalen mot Athletic i Sevilla den 6 maj. Det innebär det största bortaföljet i klubbens historia.

Estadio Deportivo uppger att Anderlecht nu informerat Sevilla att klubben vill köpa lånespelarna Ludwig Augustinsson, Thomas Delaney och Federico Gattoni. Svensken uppges ha högst prioritet. Augustinsson har redan tidigare gjort klart att han vill stanna. Förhandlingar väntar. Estadio Deportivo skriver att Sevilla har amorteringar på knappt 1,4 miljoner euro för Augustinsson. 

Annons

La Voz de Galicia konstaterar att Williot Swedberg är i full träning och aktuell för Celta Vigos match mot Rayo Vallecano på söndag. 20-åringen skadade fotleden för en månad sedan. Carl Starfelt var också tillbaka i träning i går efter landslagsuppdrag.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe bär på uppmaningen, ”Släpp dem fria!”. Den riktar sig mot Ligue 1-klubbar som är skeptiska till att släppa spelare till OS-laget. På annat håll skriver L’Equipe att Kylian Mbappés uttåg också kan innebära att sportslige rådgivaren Luis Campos försvinner från PSG. Portugisen har internt anklagats för att ha stått Mbappé för nära. På tal om PSG, Ayman Kari återvänder i sommar från lån i Lorient. Den 19-årige mittfältarens profil intresserar Luis Enrique och han kan bli en rotationsspelare nästa säsong. Även andra klubbar visar intresse, inte minst Dortmund.

Annons

Le Parisien uppmärksammar att Ligue 1 byter profil och får ny logga (se bild här). Det innebär också att ligan överger den (anskrämliga) ligapokalen som den haft sedan 2007 (se bild här).

RMC Sport följer upp två svaga vänskapslandskamper för Kylian Mbappé. Experten och tidigare landslagsspelaren Christophe Dugarry säger sig förstå att man ”väljer matcher”. Mbappé är bra när det gäller. Men han gillar inte stjärnans attityd. ”När du är lagkapten tycker jag det är oacceptabelt. Man måste ha ett minimum av attityd. Och det har inget att göra med att du har en dålig dag. Attityd är viktigt. Jag tror inte Mbappé förstod rollen som lagkapten. Att vara ett föredöme för andra. Att visa en så bedrövlig attityd i två matcher är inte rimligt”, säger Dugarry.

 

TYSKLAND

Bild ger plats åt Antonio Rüdiger som hamnat i hetluften. På en bild på Instagram i samband med inledningen av ramadan har han ett höjt pekfinger. En välkänd journalist, Julian Reichfelt, skrev att det var en islamistiskt gest. Det har skapat debatt, och både Rüdiger och det tyska fotbollsförbundet (DFB) har polisanmält journalisten. I ett öppet brev till Bild skriver nu landslagsbacken, ”Jag låter mig inte bli förolämpad och nedvärderad som en islamist. Det är därför jag gjort en anmälan”, säger han till tidningen. Reichfelt har stått på sig. Vidare uppger Bild att Bayern München är intresserad av Milans unga anfallare Francesco Camarda. I måndags rapporterade Gazzetta dello Sport att Manchester United, Manchester City och Dortmund var intresserade av 16-åringen. Bayern värvade som bekant nyligen en annan 16-årig anfallare, Jonah Kusi-Asare.

Annons

Sky Sport understryker uppgifterna från Fabrizio Romano: Toni Kroos stannar en säsong till i Real Madrid. Beslutet ska ha fattats kort innan matchen mot Nederländerna i tisdags. Det är bara 34-åringens signatur på kontraktet som fattas.

Wolfsburger Allgemeine Zeitung rapporterar att ett flertal spelares värde i Wolfsburg minskat i Transfermarkts senaste uppdatering. Mattias Svanberg är en av dem. I december var mittfältaren värd 18 miljoner euro, nu 15 milj euro.

 

ÖVRIGT

övrigtRecord (Portugal) menar att Viktor Gyökeres återvänder till Sporting med ”nya batterier”. Det blev bara begränsad speltid med landslaget. A Bola påpekar att det bara är fem lag han inte gjort mål på i ligan – Estrela Amadora, som Benfica möter i morgon, är ett av dem. A Bola påpekar också att Gyökeres har som målsättning att nå 40 mål den här säsongen. Han är redan uppe i 36.

Annons

Gazzetta (Cypern) går igenom Transfermarkts senaste uppdatering av spelare i cypriotiska ligan. Muamer Tankovic är den som ökat mest i värde, med 200 000 euro, upp till 1,5 miljoner euro. 29-åringen har glänst i Pafos under de senaste månaderna. Hans kontrakt går ut i sommar.

Publicerad 2024-03-28 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto