Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klausul öppnar för Viktor Johanssons flytt

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Rotherham Advertiser berättar att Viktor Johansson har en nedflyttningsklausul hos hopplösa Championshipjumbon Rotherham. Den gör att målvakten kan lämna klubben för ett sjusiffrigt belopp, det vill säga minst en miljon pund. Det är ändå betydligt lägre än 25-åringen kunde sålts för i januari, påpekar tidningen. Tidigare har Premier League-klubbar som Sheffield United visat intresse. I januari förlängde Johansson kontraktet till 2025. ”Jag har inga som helst tankar på nästa säsong. Mitt fokus är på matcherna fram till säsongens slut”, säger Johansson, ”Vad som sedan händer, det händer. Mitt hjärta, min själ…allt är med Rotherham nu”. Rotherham har hela 19 poäng upp till säkerhet.

Annons

englandThe Sun ser dubbeltrubbel för Chelsea. Dels varnar fansorganisationen Chelsea Supporters Truts i ett öppet brev ägarna för att den negativa stämningen från fans kan explodera i protester. CST menar att klubben ”gjorts till åtlöje på och vid sidan av planen. Dels hävdar The Sun att Chelsea och Manchester City indirekt blivit varnad att de kan kastas ut ur ligan. Den kommission som straffade Nottingham med poängavdrag har också varnat för att stora FFP-överträdelser kan leda till att klubbar kastas ut. City står redan anklagad för en lång rad förseelser och Chelsea förväntas också hamna i problem. På tal om Chelsea, vadskadan för Nathalie Björn är inte värre än att Emma Hayes säger att det är 50/50 att hon finns med på bänken redan i helgens match mot West Ham. Det får ses som ett klartecken till att Björn kan spela EM-kvalmatcherna mot England den 5 april och Frankrike fyra dagar senare.

Annons

Daily Telegraph ger ytterligare bakgrund till varför Ben White nobbade landslaget. The Athletic uppgav häromdagen att det ska ha skurit sig mellan Arsenalbacken och assisterande förbundskapten Steve Holland. Enligt Telegraph ska Holland vid VM-lägret i Qatar 2022 sagt till White att backen inte var tillräckligt intresserad av fotboll när Holland inte fick svar på en fråga om Arsenal. Där uppstod sprickan. 26-åringen lämnade lägret några dagar senare.

Daily Mail berättar med braskande rubriker att landslaget bokstavligt tar doften av England med sig till EM i Tyskland i sommar. Tre fragranser från träningsanläggningen i St George’s Park kommer att tas med till hotellet i Tyskland där landslaget ska bo. Dofterna ska bidra till att sprida en känsla av att vara hemma.

Evening Standard skriver att Liverpool, Tottenham och Milan är intresserade av Tosin Adarabioyo. Den 26-årige backens kontrakt med Fulham går ut i sommar. Fulham är beredd att göra honom till en av klubbens bäst betalda spelare om han skriver på ett nytt kontrakt.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ger stor plats åt tennisstjärnan Jannik Sinner, som umgicks med italienska fotbollslandslaget i går. Annars handlar det mest om förbundskapten Luciano Spallettis experimentlusta. Mot Venezuela i kväll väntas han testa en trebackslinje (3-4-2-1). Troligt lag: Donnarumma – Scalvini, Buongiorno, Darmian – Cambiaso, Jorginho, Barella, Udogie – Frattesi, Chiesa – Retegui. Corriere dello Sport har samma elva. Liksom CdS i går så fångar GdS i dag upp Jesper Karlsson med en egen artikel. Efter en inledande säsong i skuggorna – petad och skadad – hoppas Bolognas nummer 10 nu på lyftet med början under våren. 25-åringen väntas kunna vara tillbaka från skada till mötet med Salernitana den 1 april.

Il Mattino uppger att Napolifans planerar att manifestera sitt stöd för Juan Jesus på nästa hemmamatch (Atalanta, 30 mars). Svarta masker och svartmålad ansikten, påstås vara del av det. Det kanske inte är helt genomtänkt. Juan Jesus, som anklagar Inters Francesco Acerbi för rasism, kommer att förhöras av förbundsåklagare i dag. Acerbi, som nekar till anklagelserna, förhörs i morgon. En dom väntas enligt Gazzetta dello Sport nästa vecka. Acerbi riskerar tio matchers avstängning.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca och AS, liksom spansk press i övrigt, domineras av rubriker om onsdagens räd mot spanska fotbollsförbundet (RFEF). Flera gripanden gjordes. Även den skandalsomsusade tidigare förbundspresidenten Luis Rubiales hem genomsöktes. En arresteringsorder har utfärdats på Rubiales, som för närvarande befinner sig i Dominikanska republiken. ”Jag är fullständigt förvånad över allt det här”, skriver Rubiales i en kommentar till Telecinco. I fokus för räden är misstankar om omfattande korruption, med flytten av spanska Supercupen till Saudiarabien i fokus. Rubriken på Marca gör – i fri översättning – om ”Spanska fotbollsförbundet” till ”Skandalösa fotbollsförbundet”.

La Vanguardia berättar att Dani Alves kan släppas fri mot borgen – tack vare Neymars pappa, Neymar Santos Sr. Det är till honom som Dani Alves ombud vänt sig. Pengarna, en miljon euro, var inte framme i tid i går. Det väntas i stället bli i dag. Neymars pappa hjälpte även till ekonomiskt under rättegången, där Dani Alves fälldes för våldtäkt.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe presenterar sin årliga lista över löner i Ligue 1. Som vanligt täcker PSG helt toppen av listan. De tio första platserna är PSG, med Kylian Mbappé som solklar etta med cirka sex miljoner euro i månaden brutto (exkl matchbonusar). Marie-Antoinette Katoto, även hon PSG, har högst lön bland damer, 58 000 euro/månad. Vidare konstaterar tidningen att PSG ”dominerade” Champions League-kvartsfinalen i Göteborg (2-1 mot BK Häcken). Rosa Kafaji får, tillsammans med PSG-spelarna Tabitha Chawinga och Eva Gaetino, högst betyg, 7 av 10.

RMC Sport hör Hervé Renard bekräfta att han slutar som förbundskapten för damerna efter OS i sommar. ”Jag har meddelat förbundet att jag inte fortsätter”, säger Renard. Han tog över landslaget för ett år sedan.

Le Parisien lyssnar på förbundsordförande Philippe Diallo som vill ha ett slagkraftigt herrlag i OS på hemmaplan och inte gett upp Kylian Mbappé. ”Om vi måste åka ner och träffa Florentino Pérez i Madrid så gör vi det”, säger Diallo. Mbappé väntas flytta till Real Madrid i sommar, och klubben har gjort klart att den inte tänker släppa spelare till OS.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandKicker hyllar Christian Streich, som i veckan lämnade Freiburg efter 29 år. Enligt Kicker och Sky Sport ersätts han av Julian Schuster. Tidningen berättar vidare att det tyska förbundet (DFB) vill förlänga med Julian Nagelsmann innan EM. Förbundskaptenen har bara kontrakt över turneringen och har redan sagt sig öppen för erbjudanden från klubbar. Men Kicker skriver att DFB haft inledande diskussioner med Nagelsmann om en fortsättning till VM 2026. DFB funderar på villkoren. Vissa mål i EM måste nås. Exempelvis skulle en sorti redan i gruppspelet i sommar sätta stopp för en fortsättning för Nagelsman. På annat håll skriver Kicker om Bayern Münchens eventuella försäljningar. Juventus är intresserad av Joshua Kimmich. Mittfältaren vill helst stanna i Bayern. Barcelona är intresserad av Joshua Kimmich men det är osäkert om den katalanska klubben har råd.

Annons

Sport Bild menar att St Paulis hopp att behålla Eric Smith hänger på uppflyttning. Svensken, som enligt tidningen anses som Zweite Bundesligas bästa mittback, stannar gärna om laget går upp. Bundesligaklubbar har redan knackat på dörren. Stuttgart gjorde det i vintras. St Pauli ska ha begärt sex milj euro. 27-åringen har kontrakt till 2025. St Pauli leder för närvarande Zweite Bundesliga (se tabell här).

Bild uppmärksammar skador. Manuel Neuer har lämnat landslaget med en muskelskada. Han kan även missa Bayerns match mot Dortmund den 30 mars. Dessutom är Bayerns januarivärvning Sacha Boey skadad igen. Fransmannen väntas bli borta sex veckor den här gången.

 

ÖVRIGT

övrigtO Jogo (Portugal) ser ett ”Monsterprov för försvaret” mot Sverige i dag. Framför allt är det förstås Viktor Gyökeres som avses, men förbundskapten Roberto Martinez citat finns också med, ”Svenskarna är starka en mot en”. Förbundskaptenen tycker Gyökeres är ”en av de bästa värvningarna i Europa förra sommaren” och gillar det mesta med Sverige. På förstasidan tar O Jogo också upp att Bayern München, PSG och Liverpool alla är ute efter João Neves, Benficas 19-årige mittfältare.

Annons

O Globo (Brasilien) förmedlar beskedet att högsta domstolen (STJ) slagit fast att Robinho ska sitta av sitt straff i brasilianskt fängelse. Den forne landslagsstjärnan är dömd till nio års fängelse för en gruppvåldtäkt i Italien 2017.

Antena 2 (Colombia) uppger att Manchester City vill värva supertalangen Linda Caicedo. 19-åringen flyttade till Real Madrid för ett år sedan. Den spanska klubben väntas kräva två miljoner euro för Caicedo. Racheal Kundananji blev nyligen världens dyraste damövergång för 810 000 euro. Caicedo rankades häromdagen som nummer ett bland världens talanger på Goals årliga NXGN-lista. 

Publicerad 2024-03-21 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto