Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gazzetta dello Sport: Zlatan driver jakten på Zirkzee

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport låter Milans gamla tränarprofiler Fabio Capello och Arrigho Sacchi tycka till om klubbens nästa val. ”Ta Thiago Motta”, lyder citatrubriken på förstasidan. I en annan Milanartikel skildras Zlatan Ibrahimovic och hans planer. Tidningen skriver att Joshua Zirkzee är Ibrahimovics val att ersätta Olivier Giroud, som lämnar klubben i sommar. Torinos tränare Ivan Juric har för övrigt liknat Zirkzee vid just Ibrahimovic. Även Inter sägs jaga Zirkzee, och Arsenal har uppgetts ha Bolognaanfallaren på listan.
För första gången nämner även GdS att svensken gärna ser kompisen Mark Van Bommel som ny tränare. Men tidningen poängterar att Ibrahimovics röst må vara tung men att det måste finnas konsensus i ledningen kring ny tränare och att klubbägaren Gerry Cardinale tar det slutliga beslutet.

Annons

Corriere dello Sport ger de europeiska cuperna ett gemensamt namn, ”Italian League”. Ända upp till tio lag kan nämligen komma med i Europaspelet nästa säsong, om Roma eller Atalanta vinner Europa League och Fiorentina vinner Conference League. Då skulle Italien kunna få med sex lag i Champions League, tre i Europa League och ett i Conference League. Oavsett är Italien garanterat åtta lag (5+2+1). Under torsdagen spelades de avslutande 18 minuterna av Udinese-Roma, match som bröts när Evan Ndicka föll ihop. Bryan Cristante nickade in avgörande 2-1 till Roma på tilläggstid.

 

ENGLAND

.england

The Sun kan sina tabloidrubriker. ”This is Arne-field” understryker att Arne Slot ses som Jürgen Klopps arvtagare. Under torsdagskvällen bekräftade Feyenoordtränaren offentligt sin önskan. ”Det är ingen hemlighet att jag vill till Liverpool”, sa han. Enligt Voetbal International väntas Liverpool komma överens med Feyenoord om kompensation redan i dag. The Sun uppmärksammar även att Ole-Gunnar Solskjare är en kandidat till att bli Kanadas förbundskapten och att Dejan Kulusevski blivit pappa.

Annons

Daily Mail pryder som de flesta tidningar sportettan med tvåmålsskytten Phil Foden efter Manchester Citys storseger (4-0 mot Brighton). Men det är Sky Sports Jamie Redknapps ord om Kevin De Bruyne som gör störst avtryck. Han ser De Bruyne som Premier Leagues bäste mittfältare någonsin. ”Vi har sett stora spelare som (Steven) Gerrard, (Frank) Lampard, David Silva, Yaya Touré, otroliga offensiva mittfältare, men i mina ögon är han (De Bruyne) nummer ett”, säger Redknapp. Daily Mail berättar också att Bruno Guimarães är en av flera mittfältare City är intresserad av. Sedan tidigare är det känt att Lucas Paquetá är en annan. En försök att värva någon av dem i sommar är beroende av spelare som lämnar klubben. Även Arsenal har Guimarães på listan. Brasilianaren har under en månads tid en utköpsklausul på 100 miljoner euro.

Annons

BBC Sport skriver att Crystal Palace satt prislapp på sina stjärnor Michael Olise och Eberechi Eze. 60 miljoner pund kostar det att köpa någon av dem. Båda skrev nya kontrakt med Palace den här säsongen.

The Times gör artikel på missnöjda Man United-anställda. De nya ägarna i Ineos har dragit in förmåner kring FA-cupfinalen. De 1 100 anställda fick tidigare biljett, de som varit där länge även extrabiljetter till familj, samt transport till Wembley och lunch. Nu får de endast en biljett, allt annat får de stå för själva. Samtidigt rapporterar Daily Mail att United kommer att erbjuda unga fans reducerade biljettpriser för så lite som fem pund. United möter Man City den 25 maj. Här finns och rubriken, Sverige ger efter för supportermakt och blir första land att förkasta VAR”.

Daily Telegraph ser schismer mellan klubbar och journalister. Man Uniteds tränare Erik ten Hag har vägrat svara på frågor från journalister som han anser varit alltför kritiska efter Uniteds FA-cupsemifinal mot Coventry. Samtidigt ses Sky Sports expert Gary Neville som en person non grata hos Nottingham, efter sina utspel sedan klubben i sociala medier anklagat domare för att vara partiska.

Annons

 

SPANIEN

.spsanien

Sport och Mundo Deportivo domineras på nytt av Xavi som stannar i Barcelona. Barça-presidenten Joan Laporta och Xavi var bara leenden när beskedet bekräftades under torsdagen. Laporta medgav samtidigt att Barça inte nått sina mål den här säsongen men undslapp sig också en pik, ”Ligan är inte matematisk förlorad, men det är komplicerat, särskilt med tanke på vad som händer i vissa matcher”. Enligt Sport har Barça gett Xavi löfte om värvningar i sommar. För att möjliggöra det är klubben angelägen om försäljningar. De katalanska tidningarna uppmärksammar också att Barças damer flyger i plan med ny dekoration till London för semifinalreturen mot Chelsea i Champions League. Planet har pyntats med bilder på spelare, bland dem Fridolina Rolfö. Svenskan fanns också på plats när planet invigdes i går (se klipp här).

Annons

Relevo uppger att danska stjärna Sofie Svava meddelat Real Madrid att hon lämnar klubben i sommar. Parterna har inte lyckats komma överens om lönevillkoren i ett nytt kontrakt. Svava spelade 2019-2020 i FC Rosengård.

Marca och AS har fokus på Real Madrid som möter Real Sociedad i kväll och kan ta ytterligare ett steg mot La Liga-titeln. Real Madrid får klara sig utan Jude Bellingham och Ferland Mendy som vilas inför första Champions League-semifinalen (se troliga startelvor här).

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe uppger att Marseille har Lilles tränare Paulo Fonseca som plan A att ersätta Jean-Louis Gassett, som lämnar efter säsongen. Fonseca har tidigare pekats ut som en av flera tränaralternativ för Milan. Enligt L’Equipe är plan B för Marseille Sergio Conçeicao (Porto) eller Franck Haise (Lens).

Annons

Foot Mercato rapporterar att PSG förhört sig om Monaco mittfältare Youssouf Fofana. Klubben har ännu inte gått längre än så. Även Milan och Atlético de Madrid har visat intresse för 25-åringen. FM uppger även att Liverpool är i samtal om Willian Pacho. Frankfurt vill ha cirka 65 miljoner euro, inklusive bonusar, för mittbacken.

RMC Sport noterar att utlånade Hammarby-backen Nathaniel Adjei gjort sig ett namn av fel anledning, ända bort till Latinamerika. Det är nämligen 21-åringen som Kylian Mbappé lurar skjortan av i ett viralt klipp från Lorient-PSG i söndags (se klippet här). Lorient har en utköpsklausul på Adjei. Det är osäkert om den utnyttjas. Inte på grund av Mbappés förödmjukelse utan på grund av att Lorient riskerar att åka ur Ligue 1. 

 

TYSKLAND

Sky Sport menar att Dayot Upamecano är den back Bayern skulle sälja för att ge plats åt Jonathan Tah, som klubben är sugen på. Leverkusenbacken uppges ha en prislapp på cirka 20 miljoner euro, men enligt Bild kommer Bayern som direkt rival snarare att krävas på det dubbla. Dessutom vill Leverkusen behålla Tah. ”Vi vill att Jona stannar och förlänger kontraktet bortanför 2025”, säger Leverkusens sportchef Simon Rolfes till SportBild. Sky Sport pratar med Toni Rüdiger som fått med sig klubbkamraten Toni Kroos tillbaka i landslaget. Rüdiger beskriver mittfältarens inflytande så här: ”Det är som en orkester, han leder den. Man kan alltid spela till honom. Han utstrålar alltid lugn. 20 i puls”.

Annons

Bild följer upp en petition som startats bland Bayern Münchenfans. De vill att Thomas Tuchel stannar och Ralph Rangnick stoppas. Den har hittills fått drygt 10 000 underskrifter. Det har tidigare också förekommit uppgifter att en vändning av beslutet kring Tuchel inte var omöjlig. Men Bayern insider tar död på det: Tuchel har inga tankar på att stanna och Bayern har inga tankar på att behålla honom. 

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Algemeen Dagblad (Nederländerna) konstaterar att PSV Eindhoven ”Redan har fest” (8-0 mot Heerenveen). Ligatiteln är snart deras. På annat håll rapporterar tidningen att Graham Potter nobbat ett första kontraktserbjudande från Ajax. Det var lönemässigt inte i närheten av vad han tänkt sig. Ajax ser fortfarande Potter som den idealiske ersättaren till John Van ‘t Schip. Enligt De Telegraaf är Nicetränaren Francesco Farioli ett alternativ.

Annons

Fyens Stiftenstiden (Danmark) förmedlar besked från Odenses fotbollsdirektör Björn Wesström om att Johannes Sélven skickas utomlands för speltid. Den 20-årige anfallaren ska till Island. Klubbadress fram till den 7 juli blir niondeplacerade Vestri från världsmetropolen Ísafjarðarbær.

Publicerad 2024-04-26 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto