Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carraghers sågning: ”Casemiro har bara tre matcher kvar på toppnivån”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ENGLAND

Sky Sport-profilen Jamie Carragher instämmer i kritiken mot Man United efter ännu ett magplask (4-0 till Crystal Palace). ”Det här (United) är ett av de sämst coachade lagen i Premier League”, säger han. Mest uppmärksamhet får Carragher ändå för sitt uttalande om Casemiro, som han anser bortom räddning. ”Som erfaren spelare borde han efter i kväll (läs: i går kväll), och jag menar det helt allvarligt, veta att han bara har tre matcher kvar på toppnivån, två i ligan och cupfinalen, och sedan fortsätta i MLS eller Saudiarabien”, säger Carragher, ”Det här måste få ett slut”. Casemiro fick hoppa in som back i går. Manchester Evening News ger brasilianaren 2/10 – men det får alla startspelare i United utom en. Christian Eriksen får 1.

Annons

hojdjd

Daily Telegraph konstaterar att ”United når ny bottennivå”. Kanske var det också droppen för klubbledningens tålamod med Erik ten Hag. Tränaren pekade bland annat på skadorna, men Telegraph tycker att hans ”hopp om att stanna försvinner” och The Times att han ”nått vägens ände”. Eller som Daily Star har som rubrik, ”RutTEN”. Talk Sports Jamie O’Hara tycker United ska agera direkt, ”Ge jobbet till José Mourinho några veckor, då har de i alla fall chansen att vinna en titel (FA-cupfinalen, min anm), det har de inte med Ten Hag”. En som redan officiellt får lämna är David Moyes i West Ham. Enligt samstämmiga rapporter heter ersättaren Julen Lopetegui.

Daily Mail följer i stället upp en av måndagsmatchens succéspelare. Newcastle har återuppväckt intresset för Michael Olise. Crystal Palace prislapp uppges vara 60 miljoner pund. Manchester United har tidigare uppgetts intresserade av 22-åringen, och Daily Mail adderar även Man City, Arsenal och Liverpool. Under måndagen uppgav Daily Mail också att Chelsea försöker värva Heorhiy Sudakov. Tidningen ger också gott utrymme åt Darwin Núñez, som raderat sina Liverpoolbilder i sociala medier.

Annons

 

ITALIEN

itaass

La Gazzetta dello Sport slår fast att Benjamin Sesko är Milans utvalde nummer 9. RB Leipzig-anfallaren väntas kosta minst 50 miljoner euro. Slovenen kan därmed bli Milans dyraste värvning någonsin. Sesko har en utköpsklausul på 50 milj euro, men den inkluderar bonusar som kan ta summan upp till totalt 75 milj euro. Milan försöker nu förhandla ned summan, skriver GdS. Sesko påminner om Oliver Giroud och Zlatan Ibrahimovic i längd (195 cm) och fysik. Seskos idol som liten? Zlatan Ibrahimovic. Atalanta vann mot Serie A:s särklassiga jumbo (2-1 mot Salernitana) men imponerade inte. Det gjorde inte heller Isak Hien som får 5,5/10. Samma betyg får Jens Cajuste i Napolis medelmåttiga insats (1-1 mot Udinese). Mittfältaren intervjuas efter matchen av DAZN. Han uttrycker sin besvikelse över matchen men också säsongen. ”Jag vet inte vad som laget saknar, det är en komplicerad situation. Det är mycket som inte gått rätt. Det var höga förväntningar och stor press efter att ha vunnit scudetton, det var många saker som inte gick som det skulle, och det är beklagligt för klubben, oss själva och fansen”, säger Cajuste. Det har tidigare spekulerats i att 24-åringen kan lånas ut, men själv har han bara ögon för Napoli. ”Även om säsongen inte gått som den skulle är Napoli en fantastisk erfarenhet. Jag hoppas stanna här länge, jag vill ge allt för laget”, säger han.

Annons

Corriere dello Sport och Tuttosport täcker båda förstasidan med Federico Chiesa men med olika vinklingar. Tuttosport trycker på att Juventus förhandlar med 26-åringen om ett nytt kontrakt men att förhandlingarna drar ut på tiden. Juve vill ha klart det innan EM. Det nuvarande kontraktet går ut 2025. Corriere dello Sport stora rubrik i dag är däremot att ”Roma vill ha Chiesa”. Nya tränaren Daniel De Rossi har ringat in Chiesa som prioritet nummer ett. Anfallaren ska också ha indikerat för De Rossi att han är redo att snacka. CdS varnar dock för att det skulle krävas stora summor för att locka Juve till en affär.

 

SPANIEN

olmo

Mundo Deportivo uppger att Barcelona ringat in två offensiva krafter: Dani Olmo och Nico Wiliams. Olmo värderas till 60 miljoner euro. Det finns intresse för 26-åringen från Bayern München och Premier League, men MD menar att Barça har en fördel då spelaren vill till klubben. Athletic vill ha 50 milj euro för Williams. MD påpekar att båda spelarna, som spanska landslagsmän, skulle smälta in utmärkt i Barças omklädningsrum. Sport menar att Willimas är både Xavi och sportchefen Decos favorit. Tidningen lägger också till ett tredje namn som intresserar Barça: Chvitja Kvaratschelia i Napoli. Men prislappen på 100 milj euro är för hög. Vidare hävdar Mundo Deportivo att Bayern München fått ett ja från Theo Hernández. Nu återstår förhandlingar med Milan. En övergång skulle i sin tur bana vägen för Real Madrid att köpa Alphonso Davies från Bayern.

Annons

Marca använder ”Sista tangon i Paris”, en filmtitel, som beskrivning för att Kylian Mbappé tar farväl av PSG:s hemmapublik. I sommar väntar, som bekant, Real Madrid. Tidningen gör också ett annat nedslag i Champions League och pekar på Vinícius Jr:s 20 mål på 54 matcher. Real Madrid-stjärnan är den enda spelaren som gjort mål i alla faser av turneringen, från gruppspel till final.

 

FRANKRIKE

mbapp

L’Equipe har fullt fokus på avgörandet i Paris. PSG-tränaren Luis Enrique bjöd på sedvanlig show inför semifinalreturen mot Dortmund i kväll. ”’On va gagner’ (vi ska vinna). Det är den enda frasen jag kan på franska. Och eftersom jag gillar den så tror jag alltid att mitt lag ska vinna. ’On va gagner’, givetvis”, säger han. Och om det blir förlust ändå? ”Livet går vidare. Solen går upp. Solen i det här landet är fantastisk. Och rent sportsligt, om vi inte går till final så applåderar vi motståndaren, vare sig de förtjänar det eller inte. Nästa dag vaknar vi upp besvikna men stolta”. Laget i kväll tycks givet: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaïre-Emery, Vitinha, Ruiz – Dembélé, Mbappé, Barcola. Le Parisien tror möjligen att Gonçalo Ramos kommer in i stället för Barcola, och Mbappé flyttas ut på kanten. Men Luis Enrique är en man full av överraskningar.

Annons

RMC Sport fångar upp chocken i Lille. Laget gjorde 3-2 i 85:e minuten – och förlorade ändå (4-3 till Lyon). ”En riktig käftsmäll”, säger klubbpresident Olivier Létang. Gabriel Gudmundsson spelade en timme och får godkända 6/10 i L’Equipe. Lille slåss om en direktplats till Champions League.

 

TYSKLAND

Bild understryker på nyhetsettan att ”Nu är Man United-tränaren på Bayerns lista”. En första kontakt är tagen, påpekar Bild. Enligt Sky Sports hade Bayern också nya interna samtal om Erik ten Hag under måndagen. Nederländaren anses håller dörren öppen för Bayern om han tvingas lämna United. Helst vill han stanna i United. Julen Lopetegui tycks ha stängt dörren, trots ny kontakt. West Ham kallar. Och Sky Sports försök att testa Pep Guardiola intresse leder ingen vart. ”Pep har Bayern i sitt hjärta men vill inte lämna Man City i sommar. Bayern är

Annons

bildd inte ett alternativ”, säger en representant för Guardiola. Enligt Sky har även Ernesto Valverde och Stefan Kuntz diskuterats internt, utan att intresset tagit konkreta former. I Bilds stora läsaromröstning för Hansi Flick flest röster (18 procent).

Hamburger Morgenpost konstaterar efter St Paulis derbyförlust mot HSV att försvaret börjar svikta. Den givna uppflyttningsplatsen känns inte lika given längre. Men enligt tidningen tycks nu Eric Smith redo för comeback mot Osnabrück på söndag. Svensken ses som en nyckelspelare.

 

ÖVRIGT

bollla

A Bola (Portugal) uppger att Rúben Amorim stannar en säsong till i Sporting. Och han är fast besluten att göra allt han kan för att behålla spelare som Viktor Gyökeres och Gonçalo Inácio, som andra klubbar rycker i. Amorim uppmärksammades också under titelfirandet hur han pekade på Gyökeres och sedan mot marken, som i ”han-stannar-här” (se klipp här). På tal om firandet, Sportingfans fnissar åt att Gyökeres sjöng med i ”sin” sång och då även i raden, ”vi utnyttjade Coventry” (se klipp här).

Annons

Protathlima (Cypern) skriver att Godswill Ekpolo väntas lämna att Apollon Limassol och skriva på för BK Häcken. Den cypriotiska klubben har förhandlat länge med den 28-årige backen men kan inte kunnat komma överens. Ekpolo har ett utgående kontrakt och därmed menar Protathlima att vägen ligga fri för den svenska klubben, som tidigare försökt värva nigerianen. Informationen i övrigt är knapphändig. Ekpolo spelade i Häcken 2018-2021.

SDNA (Grekland) tycks skriva upp AIK:s prislapp på Ioannis Pittas aningen. Fotboll Direkt har redan tidigare uppgett att AIK vill ha 25-30 miljoner kr. SDNA skriver nästan tre miljoner euro, vilket är 35 milj kr. AEK har en tid  uppgetts intresserad av anfallaren, men prislappen ses som hög.

TyC Sport (Argentina) menar att Marcelo Bielsa gör skäl för sitt smeknamn, ”El Loco”. 68-åringen är numera förbundskapten för Uruguay och har kallat Walter Domínguez till landslagets match mot Costa Rica den 31 maj. Och det galna? 24-åringen är en amatörspelare. Uppgifterna får stora rubriker i Argentina. Franska L’Equipe tar ner storyn ett snäpp genom att påpeka att det är en b-landskamp som Bielsa inte ens kommer att basa för. Domínguez har gjort  57 mål på 39 matcher med Juventud Soriano i en regionalliga. TyC uppger vidare att Emiliano Martínez är spelklar till Aston Villas semifinalretur mot Olympiakos på torsdag. Det betyder att Robin Olsen återvänder till bänken. 

Annons
Publicerad 2024-05-07 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto