Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Nyman lämnar Eintracht Braunschweig: "Tömt sin plats"

Sillybloggen

Christoffer Nyman slog igenom i Norrköping och var delaktig i klubbens SM-guld 2015. Året därpå lämnade han Peking för spel i Eintracht Braunschweig i tyska Bundesliga. Där hade dock laget det tufft och skador satte stopp för Nymans egen utveckling. När förra säsongen summerades stod det klart att laget ramlade ur Tysklands näst högsta serie och under årets säsong har man dessutom haft det tufft i tredjedivisionen.

Nyman har också haft det kämpigt under säsongen och spelat sparsamt på grund av skadeproblem – och nu ser han ut och lämna Braunschweig, enligt regionalsport.de.

“26-åringens plats i omklädningsrummet är redan tömd och Christoffer Nyman har redan återvänt till sin hemstad Norrköping”, skriver sajten.

Nyman själv vill inte gå lika långt som den tyska sajten:

– Inget är klart, som sagt. Jag har ett kontrakt och jag respekterar det. Det handlar om att vara professionell. Min prio har varit att bli hel och det är jag nu, säger han om uppgifterna till Folkbladet.

Ända sedan i somras har Nyman varit aktuell för en återkomst till Norrköping. Då var klubben tvungen att avstå en affär på grund av prislappen, men senare i höstas uppgav Expressen att Nyman var högaktuell för en flytt till Peking i vinterns transferfönster. 

Annons

På Folkbladets fråga om Nyman nu är närmare en övergång till Norrköping kontra tidigare svarar han:

– Det vet jag inte. Jag har ett halvår kvar på kontraktet. Jag skulle gärna vilja spela för IFK igen, men när det blir vet jag inte.

Publicerad 2018-12-23 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto