Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Chelseas värvning kollapsade efter sanktionerna

Sillybloggen

Chelseas ägare Roman Abramovitj är en av de oligarker som har fått sanktioner införda mot sig i Storbritannien. Det påverkar klubben, då han inte tillåts bedriva näringsverksamhet i landet. Bland annat får klubben inte sälja biljetter till sina matcher.

Sanktionerna innebär även att klubben inte får köpa eller sälja spelare. Nu uppger Fabrizio Romano att en affär har kollapsat på grund av reglerna som Chelsea måste förhålla sig till.

Den engelska klubben ska ha varit i långt gångna förhandlingar med målvaktstalangen Gabriel Slonina, som i dag tillhör Chicago Fire. Planen ska ha varit att köpa 17-åringen för omkring 6-7 miljoner euro, motsvarande 62-72 miljoner kronor, för att sedan låna tillbaka honom till Chicago över resten av året. Men så blir alltså inte fallet.

Sanktionerna mot Abramovitj har inte ett slutdatum i nuläget. Han är mitt inne i processen att sälja klubben, och när försäljningen är färdig kommer Chelsea inte längre påverkas av sanktioner, då de är satta mot Abramovitj och inte mot klubben.

Annons
Publicerad 2022-03-26 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto