Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Tinnerholm nära återkomst till Malmö FF

Sillybloggen

Högerbacken Anton Tinnerholm var en viktig spelare och cementerade högerbackspositionen för Malmö FF mellan 2014 och 2017. Han var med och bärgade tre SM-guld, samt tog laget till Champions Leagues gruppspel, men 2017 flyttade han till New York City FC där succén fortsatte. 2020-21 vann New York bland annat MLS och då stod Tinnerholm för fyra mål och fyra assist från sin högerbacksposition.

Men i oktober 2021 gick 31-åringens hälsena av och höll honom borta från spel till i juni 2022. Kort därefter ådrog han sig även en ankelskada som höll honom borta ytterligare en månad. Därmed har speltiden varit begränsad i år och samtidigt sitter han på ett utgående kontrakt.

Och en fortsatt framtid i USA är kanske inte längre aktuell. Under lördagen rapporterar Aftonbladet att allt talar för att Tinnerholm vänder hem till MFF som Bosman, med start 1 januari 2023.

– Jag sitter på ett utgående kontrakt och det finns lite intresse. Sedan får vi se vad det blir. Det finns intresse lite här och där. Men det jag kan säga är att om det blir Sverige så är det enbart tre klubbar som jag kan tänka mig att spela i den dagen jag flyttar hem. Det är Malmö FF, Åtvidabergs FF eller så är det moderklubben Brokinds IF, säger Tinnerholm till tidningen.

Annons

Men om en återkomst till MFF är både Tinnerholm och Malmös sportchef Andreas Georgsson fåordiga, då båda inte vill kommentera ryktena.

“Kommenterar inte rykten om spelare som tillhör andra lag”, skriver MFF-sportchefen i ett sms till Fotbollskanalen.

Samtidigt laddar Tinnerholm inför slutspelsmatch i MLS mot David Beckhams Inter Miami på måndag. Den matchen kan streamas på cmore.se.

Publicerad 2022-10-15 15:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto