Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Barcelona ser över anfallsalternativen

Sillybloggen

Barcelonas huvudprioritet under sommarens transferfönster ser ut att bli ett anfallskomplement till Robert Lewandowski.

Framtidsnamnet, Vitor Roque, har länge sagts vara en drömvärvning under sommaren. Men spanjorerna är långt ifrån ensamma om att jaga Roques signatur och priset för 18-åringen ser ut att stiga. Detta har gjort att blickarna har riktats åt annat håll.

Det är Sport som uppger att Barcelonas sportchef, Mateu Alemany, har beordrat sina scouter att titta närmare på anfallarna, Rasmus Højlund och Gift Orban.

De båda 20-åringarna har imponerat under säsongen och framförallt Højlund har ryktats till en rad storklubbar under våren.

Dansken, som tillhör Atalanta, har liknats vid en viss Erling Haaland och står under säsongen noterad för sju ligamål på 26 matcher.

Annons

Trots att det är många klubbar som sägs vara ute efter danskens signatur, är tron inom Barcelona att priset kommer bli lägre än för Vitor Roque.

Ett ännu billigare alternativ sägs vara Gift Orban, som är betydligt okändare namn på den europeiska fotbollskartan.

Nigerianen tillhör Gent i den belgiska ligan och drog till sig rubriker efter sitt hattrick i Conference League-åttondelsfinalen mot Istanbul Basaksehir.

Totalt står han noterad för 14 mål på 14 matcher i alla tävlingar och även om Gent lär få mer än de 3,5 miljoner euro (cirka 35 miljoner kronor) som de köpte honom för, anses han vara det billigaste alternativet.

Publicerad 2023-04-18 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto