Jobbigt resultat för MFF i CL-kvalet – kniven mot strupen inför returmötet

MALMÖ. Malmö FF fick ”bara” 1-1 hemma mot Vidi i Champions League-kvalet. De måste därmed vinna, eller få oavgjort och göra mål, i returen om de ska ta sig vidare.

Förutsättningarna för MFF var enkla inför den tredje rundan i Champions League-kvalet. Vinst över två matcher mot ungerska Vidi och de skulle ta sig till sista kvalrundan. Vinst i den kvalrundan ger gruppspel i Champions League, förlust ger gruppspel i Europa League, men först skulle de försöka klara av Vidi.

MFF, utan Carlos Strandberg och ej spelklara Guillermo Molins, satte Marcus Antonsson i sin första MFF-start. Han hade också två klart överlägset bästa lägen i första halvlek. Vidi hade också flera farliga anfall, men inget kom upp i samma farlighet som Antonssons målchans ensam mot målvakten.

Det var dock 0-0 i halvtid och dessutom hade MFF behövt byta ut Rasmus Bengtsson med en skada. Vidi inledde andra halvlek med ytterligare farligheter, men då växlade MFF:s centrala mittfält upp. Några passningar, in centralt, Fouad Bachirou hittade en Anders Christiansen i en djupledslöpning och ”AC” lyckades till slut sätta 1-0 efter några finurliga rörelser.

När allt såg bra ut så kom dock en oväntad aktion. En långboll från Vidi, och Vidis bästa spelare för dagen, Loïc Nego, lyckades få med sig bollen och klassavslutade in kvitteringen med 20 minuter kvar.

Matchen slutade 1-1, trots MFF:s försök att nå ett segermål i slutet. Det innebär att MFF nästa vecka måste göra mål för att ha chans att ta sig vidare.

Malmö: Dahlin – Nielsen, Bengtsson (31'), Safari – Larsson, Christiansen, Bachirou, Traustason (46'), Rieks – Antonsson (80'), Rosenberg

Inhoppare: Brorsson (31'), Lewicki (46'), Gall (80')

Vidi: Kovacsik – Fiola, Paulo Vinícius, Juhász, Stopira – Hadzic, Nikolov, Nego – Lazovic (89'), Kovacs (77'), M.Scepovic (82')

Inhoppare: Patkai (77'), Varga (82'), S.Scepovic (89')