Källström låg bakom Lyons avancemang

Lyon gick vidare till Champions League. Kim Källström slog hörnan till Konés avgörande mål.

Kim Källström var högst delaktig i Lyons avancemang till Champions Leagues huvudturnering. Den svenska mittfältaren spelade hela matchen och spelade fram till Bakary Konés 1-1-mål som innebar att luften gick ur Rubin Kazan - Lyon gick vidare med 4-2 sammanlagt.

Efter en mållös första halvlek slet sig Bafetimbi Gomis fri i den 57:e minuten. Lyonanfallaren drog målvakten men Kalesjin räddade skottet på mållinjen med en sista-minuten-glidtackling.

Tio minuter senare avlossade Bastos bössan på en frispark, men Ryzjikov klarade med nöd och näppe.

Det blev i stället Rubin Kazan som gjorde första målet. Bollen studsade fram till Natcho i straffområdet, som drog till direkt - 1-0 Rubin som i det läget bara var ett mål från att gå vidare på Lyons bekostnad.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid slog dock Kim Källström hörnan som mittbacken Koné nickade in till 1-1.

Publicerad 2011-08-24 kl 23:26