TV: AIK föll i första mötet med Maribor: "Viktigt bortamål"

Champions League-kval

AIK hade 1-1 efter en halvtimmes spel.
Men ett hörnmål av Maribor gav seger för det slovenska laget - och förlust för AIK.
- Vi har med oss ett väldigt viktigt bortamål, säger Sebastian Larsson till Eurosport.

Se samtliga mål från matchen längre ner i artikeln.

Under onsdagen ställdes AIK borta mot Maribor i Champions Leagues andra kvalomgång – och laget fick en mardrömsstart.

Efter drygt fem minuter tog hemmalaget från Slovenien ledningen genom Rok Kronaveter som fri med Oscar Linnér i AIK-målet kunde rulla in 1-0.

AIK skulle dock komma tillbaka i halvleken – både spel- och målmässigt. Knappa halvtimmen in i matchen slog Sebastian Larsson en fin boll till Henok Goitom. Anfallaren tog emot bollen och från vänster i straffområdet placerade han elegant in 1-1-kvitteringen.

Men det oavgjorda resultatet skulle inte bli långvarigt.

Bara tio minuter efter AIK:s 1-1-mål fick Maribor en hörna som Kronaveter skickade in till en framstormande Sasa Ivkovic som kunde nicka in 2-1 för Maribor, vilket också var ställningen i halvtid.

- Vi får inte släppa in mål på fasta situationer, speciellt när han får hoppa så fritt, sa AIK:s Goitom till Eurosport i halvtid.

I den andra halvleken tryckte AIK upp sina positioner en del, men skapade ingen riktigt het kvitteringschans och i stället var Maribor nära att utöka till 3-1 flera gånger om i matchens slutskede.

Slutresultatet blev hur som helt 2-1 till Maribor.

AIK:s Sebastian Larsson till Eurosport.

- Det gick i vågor. De hade lite längre perioder av press utan att skapa jättefarliga chanser. Det böljar lite och i slutet ville de jättegärna ha med sig ett till mål. Det lever i allra högsta grad.

Trots förlusten var Larsson inte helt missnöjd med resultatet.

- Rent spontant gör vi en ganska dålig match med bollen på deras planhalva. Men jag är väldigt hoppfull.

- Vi har med oss ett väldigt viktigt bortamål.

Lagens startelvor:

Maribor: Piric - Milec, Ivkovic, Pericic, Viler - Cretu, Vrhovec - Hotic, Kronaveter, Kotnik - Tavares

AIK: Linnér - Granli, Karlsson, Mets - Rashidi, Larsson, Adu, Elyounoussi, Salétros - Sigthorsson, Goitom