Höjdpunkter: Mbappé avgjorde i 94:e minuten när PSG ställdes mot Real Madrid
Kroos: "Välförtjänt seger för PSG i dag"
2:14
Casemiro: "Individuell skicklighet blev avgörande"

Paris Saint-Germain tog emot Real Madrid i årets första åttondelsfinal i Champions League. Karim Benzema hade inte spelat för Real sedan den 23 januari, då han dragits med en skada i baksida lår, men fanns med från start i kvällens match.

Neymar fick inleda på bänken efter sin skada. I stället fick Kylian Mbappé och Lionel Messi sällskap av Angel Di Maria i anfallet. För Mbappé var det en speciell match, då han har ryktats lämna PSG för just Real Madrid när hans kontrakt löper ut i sommar.

Det var PSG som kom till matchens första vassa chans. Mbappé tog sig fram på vänsterkanten och krånglade sig loss för att slå in bollen i straffområdet. Di Maria tog emot bollen men sköt över mål.

Även Mbappé själv kom till ett fint läge efter en fin djupledsboll. Då stod Thibaut Courtois för en fin foträddning som styrde bollen ut till hörna. Första halvleken fortskred med mycket PSG och främst försvarsarbete från gästerna. Först när det närmade sig halvtid tog sig även Real till ett par målchanser, men ställningen var 0-0 när pausvisslan ljöd.

Matchen fortsatte i samma stil i andra halvlek, med övertag för PSG, och Mbappé kom till en andra vass chans i matchen. Han gick på avslut i höjd med straffpunkten och tvingade Courtois till ännu en skarp räddning.

Kort därefter kapade Carvajal Mbappé i straffområdet. Det var ingen tvekan från domaren, som blåste straff direkt. Messi klev fram till straffpunkten - men Courtois räddade. Real-spelarna firade med sin målvakt och stormötet var fortsatt mållöst.

Det dröjde sedan inte länge innan Neymar blev inbytt. När hemmalaget sedan fick en frispark i ett fint läge var det han och Messi som stod redo vid bollen. Den sistnämnde tog hand om bollen och sköt strax utanför den vänstra stolpen.

Ända in på stopptiden var det mållöst - men det skulle bli en segrare i matchen. Det var ingen mindre än just Mbappé som avgjorde stormötet.

I den 94:e minuten drev han in från vänsterkanten och med en tunnel på Courtois satte han in bollen i mål till 1-0. Strax därefter gick slutvisslan och PSG hade besegrat Real Madrid med 1-0 i det första av två möten i Champions League-åttondelen.

- Vår plan var självklart att göra det bättre med bollen. Vi fick inte till pressen så vi blev väldigt defensiva. I slutändan, det är ett mål i sista stund, men det är en välförtjänt seger för PSG i dag, säger Real Madrid-mittfältaren Toni Kroos efter matchen till Telia och C More.

Efter matchen fick Mbappé en fråga om hur det är att spela mot Real Madrid i det läget han befinner sig i, där han tidigare varit öppen med att han vill flytta till den spanska storklubben.

- Hur man ignorerar kontexten? Det är enkelt, du måste spela fotboll. Vi ställer för många frågor. Vi pratar om PSG och Real, två stora klubbar men jag är en PSG-spelare, säger Mbappé enligt transferjournalisten Fabrizio Romano.

Han utvecklar för RMC Sport:

- Jag har inte beslutat mig om min framtid. Jag spelar för PSG, som är en av de bästa klubbarna i världen. Om den här matchen har ett inflytande över min framtid? Nej, jag har inte bestämt mig. Jag gör mitt bästa, så får vi se på det efter säsongen.

På grund av varningar i dagens match är både Casemiro och Ferland Mendy avstängda i returmötet, som spelas den 9 mars.

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes - Danilo, Paredes, Verratti - Di María, Messi, Mbappé

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Kroos, Benzema, Modric, Asensio, Casemiro, Vinicius, Mendy