Djurgården tog ny seger på stadion - Åsland bakom allt: "Vänsterdojan som gällde"

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Kif Örebro åkte på ytterligare en förlust, den här gången mot Djurgården.
Therese Åsland blev tvåmålsskytt i segern.
- Det var bara att andas och ta det lugnt och sätta den i hörnet, säger Åsland till Fotbollskanalen.

Damallsvenskan har tagit sig till den tredje omgången - där alla matcher spelades på lördagen.

På Stadion tog Djurgården emot Kif Örebro. Inför matchen hade gästerna två förluster i bagaget. En hemmaförlust mot Hammarby i premiären och en bortafölust mot Växjö DFF senast.

Djurgården slog nykomlingen Trelleborg i sin premiär. Därefter spelade man 2-2 borta mot IFK Norrköping.

När startelvorna presenterade stod det klart att Djurgårdens portugisiska nyförvärv, Ana Teles, fick chansen från start.

Det svängde mycket i inledningen av matchen, men Djurgården hade mer boll och lyckades behålla bollen lite längre inom laget.

Gästerna var organiserade i sitt försvarsspel och gjorde det svårt för hemmalaget när de försvarade kompakt.

När dryga halvtimmen hade passerat var Djurgården nära att komma loss. Bollen spelades i djupled och Ana Teles tog en löpning för att hinna först. Men en duell med Kif Örebro-försvararen stoppade henne och anfallaren gick omkull. Djurgården ropade på frispark, men spelet gick vidare.

Några riktigt farliga målchanser blev det aldrig i första halvlek, inte för något av lagen.

I den andra halvleken dröjde det bara tre minuter innan Djurgården tilldelades den straffspark efter en hands i straffområdet. Therese Åsland klev fram till straffpunkten och tryckte dit 1-0.

Det är den första straffen jag har fått sen jag kom. Det var bara att andas och ta det lugnt och sätta den i hörnet, säger Åsland till Fotbollskanalen.

I den andra halvleken var det mycket Djurgården. Hemmalaget hade flera heta målchanser, däribland en nick från Tove Almqvist.

Jag tycker att det är väldigt kontrollerat. Frågan är om de ens har något skott på mål. I andra så skapar vi mer så det gällde att ha tålamod. Jag tycker att vi är bra i defensiven, vi är bra på att stå upp, säger Åsland.

I minut 65 slog Åsland till på nytt. Ett skott en bit utifrån satt perfekt i nätet och 2-0 var ett faktum.

Mål nummer två är kul att jag får in. Jag tänkte först att jag skulle ta den med högern men det stod så mycket folk i vägen, så då var det vänsterdojan som gällde.

Djurgården fortsatte trycka på i anfallsspelet och Örebro hade svårt att ta sig ifrån den egna planhalvan. Trots att hemmalaget hade flera chanser fick man nöja sig med 2-0.

Djurgården: Elvira Björklund, Ebba Hed, Alexsandra Lobanova, Nellie Lilja, Tove Almqvist, Therese Åsland, Lucia Duras, Ana Teles, Beata Kollmats, Shinomi Koyama, Matilda Plan.

Örebro: Clara Ekstrand, Áslaug Dóra Sigurbjörnsdottír, Sanni Ojanen, Inka Sarjanoja, Nora Harnes Håheim, Molly Johansson, Bergþóra Sól Ásmundsdóttir, Katla Maria Þórðardóttir, Beatrice Gärds, Minea Lassas, Ashley Michelle Barron.