Dramatisk avslutning när Växjö avgjorde på tilläggstid: "Det var i sista sekund"

Damallsvenskan

Växjö DFF kunde inkassera tre poäng efter stor dramatik i sista minuten.
Dessi Dupuy avgjorde mot Kif Örebro på tilläggstid.
- Det var en lättnad. Det här var tufft, det kändes som att vi kämpade hela matchen men till slut gick den in, säger målskytten till Viaplay.

Växjö DFF och Kif Örebro ställdes mot varandra i omgång två av damallsvenskan.

Båda lagen tappade poäng i premiären efter sena avgöranden. Växjö föll borta mot Piteå medan Kif Örebro förlorade mot Hammarby.

Växjö åkte, förutom förlusten, också på ytterligare en smäll i premiären. Nyförvärvet Bryndis Nielsdottir bröt nyckelbenet och blir borta i flera månader. Men Växjö hann med nöd och näppe plocka in en ersättare innan transferfönstert stängde. Valet föll på tidigare Kif Örebro-spelaren Jenny Danielsson.

Lördagens match var länge en mållös historia. Det var jämnt mellan de båda lagen som det bara skiljde två poäng mellan i fjol.

Efter första halvlek konstaterade hemmalagets Þórdís Ágústsdóttir att Växjö kunde ha ett högt utgågsläge mot Kif Örbro som stundtals blev tillbakatryckt.

- Vi måste bara vara lite smartare, speciellt i boxen, säger hon till Viaplay i halvtid.

Kif Örebro-försvararen Beatrice Gärds såg liknande på matchbilden.

- Jag känner att vi inte riktigt får till vårt spel. De sätter pressen rätt bra så vi kommer inte riktigt igenom dem. Vi har några lägen där vi kommer runt på kanten och kan slå något inlägg men det är absolut inte en bra halvlek.

Det lossnade inte för något av lagen i den andra halvleken heller, i alla fall inte under ordinarie speltid. Först i matchminut 96, när de flesta trodde att matchen var över, slog Växjö in 1-0 på en retur.

Dessi Dupuy, som även gjorde mål i den första omgången, klev fram och avgjorde för hemmalaget. Kif Örebro hann aldrig svara vilket gav Växjö säsongens första seger.

- Det var en lättnad. Det här var tufft, det kändes som att vi kämpade hela matchen men till slut gick den in, även om det var i sista sekund, säger målskytten till Viaplay efter matchen.

I nästa omgång ställs Växjö mot Linköping och Kif Örebro mot Djurgården.

Växjö: Maja Bay Østergaard, Nesrin Akgün, Emma Pennsäter, Emma Holmqvist, Sophia Redenstrand, Alexandra Jonasson, Elin Nilsson, Heidi Elisabeth Ellingsen, Þórdís Elva Ágústsdóttir, Larkin Russell, Dessislava Dupuy.

Örebro: Clara Ekstrand, Áslaug Dóra Sigurbjörnsdottír, Ashley Michelle Barron, Sanni Ojanen, Beatrice Gärds, Katla Maria Þórðardóttir, Minea Lassas, Molly Johansson, Wilma Öhman, Ida Björnberg, Inka Sarjanoja.