Jonasson gav Växjö ledningen - sedan klev hon av skadad: "Känns väl sådär"

STOCKHOLM. Alexandra Jonasson tryckte dit Växjös tidiga 1-0-mål.
Men bara minuter senare klev hon av skadad.
- Vi får se lite hur det artar sig, säger målskytten efter matchen.

Växjö DFF hade tagit sig till Grimsta IP för en match mot BP på söndagen.

Då tog gästerna en tidig ledning när Alexandra Jonasson placerade in 1-0 till vänster om BP-målvakten Anna Koivunen. Det var hennes första spelmål i damallsvenskan, förra året gjorde hon mål på en straff.

Det har jag gått och väntat på så det är såklart jättekul. Jag kände direkt när jag fick passningen att jag visste vad jag skulle göra, säger Jonasson till Fotbollskanalen.

Men den tidiga ledningen räckte inte för Växjö. I den andra halvleken vände hemmalaget BP och vann till slut på tilläggstid.

Jag tror att vi alla var ganska överens om att det kändes bra i paus, att vi hade kontroll på det. Det är surt, men exakt vad det var som gick fel är svårt att säga.

Men bara åtta minuter efter Jonassons mål klev mittfältaren av skadad. Jonasson hade suttit ner på planen och tagit sig för högerknät vid två tillfällen och efter dryga kvarten tvingades hon till byte.

Jag fick en boll ganska långt ut på foten och det blev väl en form av vridning i knät antar jag. Vi får se lite hur det artar sig. Jag ville testa och se om det gick men så kände jag att jag inte skulle kunna spela till hundra procent.

Hur känns det nu?
Det är lite stelt. Men det är jättesvårt att säga redan. Det kan vara lite vad som helst. Men det känns väl sådär. Vår fysio kommer väl kolla på det i bussen och sedan får vi se om jag ska kolla det på något annat sätt också.

Huvudtränare Olof Unogård:

- Jag hoppas inte att det är något allvarligt. Men nu har vi ett tag tills nästa match så vi hoppas att hon kan komma på banan tills dess.

Nästa måndag ställs Växjö mot Kristianstad på hemmaplan.