SOLNA. Det blir inget gruppspel i Europa Conference League för AIK.
Playoff-returen mot Slovacko slutade i en 1-0-förlust.
- En stor besvikelse, säger forwarden Nabil Bahoui.

Se höjdpunkterna från AIK-Slovacko i spelaren ovan. BILDER FRÅN SPORTBLADET PLAY.

Uppförsbacken efter första matchen i playoff-rundan av Europa Conference League-kvalet blev för stor för AIK. De svartgula låg under med 3-0 mot Slovacko inför torsdagens retur på Friends Arena och man klarade inte av att hämta upp underläget.

AIK attackerade Slovacko direkt och inledningsvis kom man till flera farliga lägen inne i straffområdet, men avsluten var för svaga. I den 28:e minuten räddade också gästernas målvakt ett tungt skott från Erik Ring.

- Vi visste på förhand att det fanns ett resultat att hantera. I en sån här match så behöver du ha lite tur på din sida och få in 1-0 efter 20-25 minuter, säger Henok Goitom till Sportbladet Play.

Därefter var Slovacko nära att nicka in 1-0 i den 37:e minuten. Men i paus var det mållöst.

Tidigt in i den andra halvleken var AIK:s inhoppande vänsterback Erick Otieno nära att dra in ett långskott i bortre hörnet, men bortakeepern Filip Nguyen sträckte ut och räddade. Den efterföljande hörnan ledde sedan fram till en kontring för Slovacko, vilket tvingade Kristoffer Nordfeldt i AIK:s mål till en jätteräddning.

I den 75:e minuten tog Slovacko död på playoff-mötet helt. Vlasij Sinjavskij stötte då in 1-0 på en kontring.

Det blev en sammanlagd 4-0-förlust för AIK, som nu får rikta in sig fullt ut på den allsvenska slutstriden i höst. Gnaget ligger fyra i tabellen och har sex poäng upp till ettan Häcken. På söndag ställs man mot rivalen Hammarby i ett derby.

- Nu gäller det att läka alla såren, sen är vi redo för söndagens match, säger Goitom.

Forwarden Nabil Bahoui:

- Det är besvikelse nu. Vi trodde på det inför matchen och vi gav allt. Sen räckte det inte. Problemet var matchen på bortaplan. Vi gav allt. Fansen var bakom oss. De gav ett fantastiskt stöd. Jag vill tacka alla som kom och gav oss stöd.

- Jag hoppas att de är här på söndag igen och ger oss det stödet vi kan få. Vi möter en granne. Det är alltid speciellt.

Lagkamraten John Guidetti är inne på samma linje som Bahoui.

- Alltså våra supportrar... herregud. Det var gåshud, säger Guidetti.

AIK:s lag: Nordfeldt - Mendes, Lustig (Elbouzedi 65), Papagiannopoulos, Björnström (Otieno 46) - Larsson, Hussein, Ayari (Stefanelli 46) - Bahoui (Kimpioka 65), Guidetti (Abdriahman Ahmed 58), Ring

Slovackos lag: Nguyen - Reinberk (Tomic 79), Hofman, Kadlec, Kalabiska - Danicek, Travnik (Kohut 57), Havlik - Petrzela (Sinjavskij 65), Mihalik (Sasinka 65), Holzer (Doski 65)

Publicerad 2022-08-25 kl 21:04