TV: Miller nöjd efter 0-0: "Bra insats av laget"

Europa League

När matchen var över lyste 0—0 på resultattavlan — men det var ändå lätt att utse en vinnare. AIK är långt ifrån Europa leagues gruppspel efter hemmamötet med Levski Sofia.

- Det är ett tufft läge, sade AIK-backen Kenny Pavey.

Efter misslyckandena i allsvenskan, Svenska cupen och kvalet till Champions league är det Europa league som ska rädda AIK:s fotbollssäsong. Ingen kan säga att spelarna inte gjorde ett allvarligt försök att leva upp till det på Råsunda.

- Jag är nöjd med lagets insats, sade AIK-tränaren Alex Miller.

Med all rätt, första halvlek var en av säsongens bättre.

AIK:arna tog initiativet direkt, fick bulgarerna att backa hem och skapade en del chanser tack vare snabbt passningsspel och några bra inlägg. Samt tekniska finurligheter av nye anfallsstjärnan Mohamed Bangura.

Men precis som tidigare var målskyttet Solnalagets stora problem. Saihou Jagne kunde, eller rättare sagt borde, satt 1—0 i 18:e minuten. Men lämnad ensam i straffområdet drog han halvvolleyn högt över.

Andra halvlek påminde mycket om den första, med visst AIK-övertag, särskilt sista 20 minuterna, men ändå med känslan att Levski Sofia hade kontroll. Närmast att bli hemmahjälte var Kenny Pavey, vars hårda direktskott gick några decimeter utanför stolpen.

- Det var jättenära. Jag hade en bra känsla hela vägen, men den skruvade sig bort sista biten, sade Pavey.

Ett mål hade betytt så mycket. Men det kom aldrig.

Levski Sofia skapade knappt en vettig chans på 90 minuter, men drog på sig såväl en varning som flera tillsägelser för maskning. Det var ingen tvekan om att bulgarerna var nöjda med det mållösa resultatet.

Returen, den som ska skicka ett av lagen till gruppspelet, spelas på torsdag i Sofia och dit är inte oavgjort mycket att ha med sig. Fråga Kalmar FF som fick storstryk, 2—5, i förra omgången efter 1-1 i första matchen.

- En sak är säker: Vi kommer att spela mycket mer framåt inför vår fanatiska publik, sade Levski Sofias tränare Yasen Petrov.

Kenny Pavey är ändå optimistisk.

- De är ett bra lag och vi måste spela minst lika bra som i dag. Men ett mål kan räcka. Om vi börjar bra kan deras publik vända sig emot dem, sade han.