Spela
Ieltsin Camoes utökar till 2-0
Spela
Ieltsin Camoes gör 1-0 för Brage

IK Brage hade en liten chans att ta sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen, men hade inte ödet i egna händer.

Borlängegänget behövde slå Utsikten på bortaplan med minst fem mål, men samtidigt behövde gruppfinalen mellan Sirius och IFK Norrköping - som spelades parallellt - sluta oavgjort.

Det började bra. Med knappa kvarten spelad tog Brage ledningen. Ieltsin Camões avslutade ett anfall efter att hemmalaget slarvat och skickade in 1-0.

Strax före paus nickade Camões in 2-0 och Brage hade därmed vind i seglen inför andra halvlek, där man alltså behövde ytterligare tre mål och ett kryss i Uppsala.

Efter en lång jakt där Brage vaskade fram chanser kom i stället reduceringen i slutminuterna. Lorent Mehmeti skickade in 2-1 med vänstern och Brages dröm om mirakel dog - även om Kevin Nyarko rakade in en retur till 3-1 bara minuter senare.

Sirius och Norrköping spelade oavgjort, men 3-1 räckte inte för Brage, som därmed är ute ur svenska cupen. Detsamma gäller Utsikten.

Utsikten (3-5-2): Gustafsson; Brandt, Mukiibi, Zurmati; Mohideen, Faltsetas, Randelovic, Moenza, Book; Lima, Skoglund

Brage (4-1-4-1): Frodig; Weilid; Zetterström, Gayi, Redenstrand; Stensson; Sletsjøe, Arvidsson, Camões, Jonsson; Pektas