TV: Norrköping till slutspel - stort drama mot Sirius

Svenska cupen (herr)

UPPSALA. IFK Norrköping är klart för slutspel i svenska cupen efter stor dramatik.
2-2 mot Sirius gjorde att "Peking" gick vidare på bättre målskillnad.

Nyman gör 1-0 för Norrköping mot Sirius

Det var en ren gruppfinal i Uppsala som avgjorde vilket lag av Sirius och IFK Norrköping som skulle ta en slutspelsplats. Och det var hemmalaget som började matchen bäst och efter bara fyra minuter ropade man efter straff. Ture Sandberg på Norrköpings mittfält slarvade och slog bort en passning. Sirius kontrade blixtsnabbt och bortalagets mittback Max Watson backade in i anfallaren Yousef Salech som föll omkull. Men ingen straff.

Sirius hade mest boll, men hade svårt att skapa farliga målchanser. Mest hot var det när Joakim Persson fick löpa rättvänd med boll.

I stället var det bortalaget som tog ledningen.

Efter 30 minuter slarvade Sirius vänsterback Dennis Widgren och utanför eget straffområde slog bollen rakt till Vito Hammershøy-Mistrati som i sin tur drog in ett inlägg. Christoffer Nyman fintade bort Henrik Castegren med en smart löpning innan han nickade in 1-0.

Det var inte långt borta att IFK Norrköping ökade på ledningen strax innan halvtid. Ett långt inkast var så nära att hitta Anton Eriksson som stod helt fri, men han lyckades inte få tag på bollen och chansen försvann.

- Det är en jämn första halvlek. Vi skapar inte så många chanser, men de fick en chans och gjorde mål. Vi måste göra två mål och hålla nollan nu för att gå vidare, sa Sirius Joakim Persson till TV4 Play i paus.

Målskytten Nyman höll med om matchbilden.

- Det är en ganska jämn match där båda lag har sina perioder. Vi var slarviga i början, men kom in i det. Nu ska vi våga fortsätta med pressen. Vi får inte bli för tillbakalutade, utan ska gå framåt och gå för tvåan, sa han till TV4 Play.

Den andra halvleken var bara fyra minuter gammal när Sirius kvitterade. TureSandberg och Anton Eriksson förklarade en duell mot Yousef Salech på Sirius planhalva. Bollen hamnade hos Melker Heier som satte full fart framåt. Heier passade ut till Joakim Persson till vänster utanför straffområdet. Han skar in och satte bollen snyggt i det bortre hörnet.

I den 63:e minuten var Sirius nära att göra 2-1. Först fick Joakim Persson ett friläge inne i straffområdet och försökte lobba, men Oscar Jansson kom ut bra och räddade. Returen gick till Marcus Lindberg som lobbnickade, men på mållinjen dök Max Watson upp och räddade.

I den 78:e minuten ville Sirius ha straff. Salech gick omkull i duell med Eriksson, men ingen straff. I stället gick bollen upp mot Norrköpings anfall. Castegren missbedömde och Nyman blev helt fri. Han försökte dribbla David Mitov Nilsson, men misslyckades.

I den 81:a minuten gjorde Norrköping 2-1.

Laurent Shabani slog ett inlägg från höger. Jakob Voelkerling Persson slarvade och  Isak Andri Sigurgeirsson fick bollen och gick in i straffområdet och tryckte in 2-1.

Men Sirius gav inte upp. I den 85:e minuten vann Andreas Murbeck en nickduell i bortalagets straffområde. Bollen hamnade hos Salech som fint satte 2-2.

Matchen slutade 2-2. Det betyder att IFK Norrköping vann gruppen på bättre målskillnad än Sirius och Brage, som slog Utsikten borta med 3-1.

IK Sirius: Mitov Nilsson - Voelkerling Persson, Castegren, Jeng, Widgren - Martin, Wikman - Heier, Lindberg, Persson - Salech.

IFK Norrköping: Jansson - Eid, Watson, Eriksson, Kalley - Sandberg, Salihovic - Björk, Hammershøy-Mistrati, Shabani - Nyman.