TV: MFF säkrade gruppsegern mot Varberg - efter kaosscener och dubbla röda

Svenska cupen (herr)

MALMÖ. 1-1 hemma mot Varbergs Bois räckte för att Malmö FF skulle vinna sin svenska cupen-grupp.
Under slutskedet utbröt bråk mellan spelare och dubbla röda kort visades upp.
- Det ville sig inte i dag, säger Taha Ali till TV4 Play.

Olsson får hjärnsläpp mot Varberg

För Malmö FF krävdes en poäng för att säkra gruppsegern, och tränaren Henrik Rydström gjorde fyra förändringar i startelvan sedan vinsten mot IFK Luleå senast. Kvartetten med Erik Botheim, Johan Dahlin, Pontus Jansson och Busanello ersatte Sebastian Jørgensen, Ricardo Friedrich, Adrian Skogmar och Nils Zätterström.

Tre poäng bakom MFF i gruppen låg Varberg, där Hampus Zackrisson, Mads Borchers och Marc Ante Tokich ersatte Robin Tranberg, Oliver Silverholt och Diego Montiel sedan förlusten mot Öster.

I den tionde minuten tog Malmö ledningen. Sebastian Nanasis hörna nådde Pontus Jansson, som tämligen enkelt kunde nicka bollen förbi Fredrik Andersson i Bois-målet. Några minuter senare var MFF nära ett ytterligare mål. Otto Rosengren klackade fram Derek Cornelius, vars vänsterskott gick tätt utanför stolpen.

Därefter hade Isaac Kiese Thelin två hyfsade lägen i straffområdet, utan att få bollen i mål. I den 21:a minuten kom Varbergs dittills bästa möjlighet men Isak Bjerkebo sköt över, innan Taha Ali tvingade Andersson till en kvalificerad räddning några minuter senare.

Gästerna chockade hemmapubliken i den 31:a minuten. Detta sedan Oskar Sverrissons inlägg hittat Azeez Yusuf framför målet och mittfältaren rakade in kvitteringen.

- Yusuf tystar publiken! sa TV4 Plays kommentator Michel Izgi i sändningen.

MFF kom till flera halvchanser men saknade den riktigt spetsen i första halvlek, vilket ett effektivt Varberg utnyttjade.

Nanasi serverade i den 37:e minuten Busanello till ett gyllene läge, men vänsterbacken sköt över ribban. Nanasi fick själv nästa målchans kort senare, där Andersson kom ut och gjorde sig stor på MFF-stjärnans friläge och bollen gick till hörna. Halvleken slutade därmed 1-1.

Åtta minuter in i den andra fick Yusuf ett nytt bra läge för gästerna. Dahlin stod dock för en stark räddning och räddade Malmö undan en mardrömsinledning på halvleken. Rosengren hade sedan ett direktskott efter en timme som gick rakt på Andersson.

Under andra halvleks mittsegment ryckte Malmö upp sig och ökade tryckte mot Boisförsvaret. Men Varberg försvarade sig förtjänstfullt och spelarna offrade sig flera gånger med skottblockeringar. Gästerna stack sedan upp genom MFF-produkten Isak Bjerkebo, vars skott träffade stolpens utsida med kvarten kvar.

Med några minuter kvar av ordinarie delade Yusuf en skalle mot MFF:s Cornelius och visades ut, innan tumult uppstod mellan flera av spelarna i lagen. Malmös inhoppare Martin Olsson delade ut en smäll mot Robin Tranberg och fick även han syna det röda kortet. Tranberg fick i sin tur en varning.

Efter kaosscenerna spelades matchen klart och resultatet 1-1 stod sig. Det innebär att MFF vinner Grupp 1 på sju poäng, en före Östers IF som slog IFK Luleå med 5-0. Varberg slutade trea.

MFF-stjärnan Taha Ali var besviken efter slutsignal, trots avancemanget:

- Det är surt. Vi hade tillräckligt med chanser för att göra fler mål men i dag ville det sig inte. Effektiviteten var inte på vår sida, sa han i TV4 Play.

- Det viktigaste är att vi är vidare. Vi får kolla på vad vi kunde gjort bättre i dag och köra därifrån.

MFF:s huvudtränare Henrik Rydström var inte heller särskilt nöjd med den himmelsblå insatsen:

- Vi hade inte kvalitet i de avgörande momenten. Jag tror nästan att Varbergsförsvaret satte varje fot rätt. Vi har fortfarande rätt många bitar som vi vill förbättra, säger han på presskonferensen efteråt.

- Jag är också väldigt missnöjd med hur bytena föll ut. Jag tycker inte att vi fick någon fart där. Det var dålig fingertoppskänsla av mig.

Varberg-tränaren Tobias Linderoth fyller i:

- Vi krigade och fajtades och höll ihop det bra. Gjorde ett fint mål, men när man gör det minsta fel mot Malmö vet man att de kommer utnyttja det. Jag tycker vi gör en fantastiskt bra genomförd match med rätt attityd och inställning.

Malmö FF: Dahlin - Makolli (Skogmar 72'), Jansson (K), Cornelius - Ali, Berg Johnsen, Rosengren (Jørgensen 83'), Busanello (Olsson 72') - Nanasi - Kiese Thelin (Vecchia 72'), Botheim.

Varbergs Bois: Andersson - Lindner (K), Zackrisson, Dahlström, Sverrisson - Tokich (Tranberg 76'), Vidjeskog (Silverholt 84') - Edlund, Borchers (Montiel 67'), Bjerkebo - Yusuf.