SVENSKKOLLEN: 13:e raka (!) ligasegern för CL-laget

Karin Lundin tog chansen när hon fick den och smällde in två mål.
Och Apollon blev ligasegrare för 13:e gången i rad.
Här är veckans Svenskkollen.

BELGIEN

Amanda Johnsson Haahr, OH Leuven 5/2
Leuven fick se sig besegrade av Anderlecht med 4-1. Johnsson Haahr startade för Leuven och gjorde också lagets enda mål. Men det räckte inte riktigt hela vägen.

CYPERN

Matilda Abramo, Apollon Ladies 17/0
Apollon är återigen mästare på Cypern efter att man besegrad Nea Salamis i helgen.

Sofia Hagman, Apollon Ladies 18/4
Hagman satt på bänken.

Jonna Andersson, Apollon Ladies 7/6 nollor
Jonna Andersson fick sitta på bänken.

DANMARK

Beatrice Persson, Brøndby 7/2
Det danska ligaspelet har avslutats för säsongen men för Brøndby väntar slutspel mot seriesegrarna HB Köge i mars.

Anna Welin, Brøndby 0/0
Se ovan.

Matilda Kristell, Brøndby 0/0
Se ovan.

ENGLAND

Magdalena Eriksson, Chelsea 17/0
Magdalena Eriksson gjorde sin första start sedan skadan i december. Och i den 45:e minuten slog hon till och gav sitt Chelsea ledningen mot Birmingham när man vann med 5–0.

Jonna Andersson, Chelsea 24/0
Jonna Andersson har fått otroligt mycket speltid på senaste tiden i Chelsea, svenskan startade mot Birmingham i FA cupen och spelade hela matchen.

Zecira Musovic, Chelsea 10/5 nollor
Zecira Musovic satt på bänken mot Birmingham.

Anna Anvegård, Everton 16/7
Anna Anvegård har åkt på en huvudskada och har varit utanför spel hela veckan.

Nathalie Björn, Everton 12/0
Nathalie Björn startade matchen mot City i FA cupen, men byttes sedan ut i den 56:e minuten. Då stod det 2-0.

Hanna Bennison, Everton 17/1
Bennison startade på bänken mot Manchester City och byttes sedan in i den 63:e minuten i förlusten. Då stod det redan 3-0 till City i matchen som slutade 4-0.

Filippa Angeldahl, Manchester City 17/2
I ligamötet mot Reading blev det ingen speltid för Filippa Angeldahl.

Men när man sedan under helgen ställdes mot Everton i FA Cupen och krossade Merseyside-laget med 4-0, då startade svenskan och spelade hela matchen.

Julia Zigiotti Olme, Brighton & Hove Albion 6/0
Brighton är utslagna ur FA cupen. Därmed var man också spellediga.

Emma Kullberg, Brighton & Hove Albion 7/0
Läs ovan.

Stina Blackstenius, Arsenal 6/4
Stina Blackstenius öser in mål för Arsenal. Kvartsfinalen i cupen var inte annorlunda det. I den 38:e minuten öppnade hon upp målskyttet mot Coventry United. Arsenal vann med 4-0. Blackstenius byttes ut i den 57:e minuten.

FINLAND

Maja Göthberg, KuPS 24/3
Göthberg har varit spelledig.

FRANKRIKE

Amanda Ilestedt, PSG 15/2
Amanda Ilestedt är fortsatt skadad och var utanför truppen.

Emma Holmgren, Lyon 4/0 nollor
Holmgren satt på bänken.

ITALIEN

Linda Sembrant, Juventus 5/0
Linda Sembrant spelade 80 minuter när man besegrade Napoli.

Lina Hurtig, Juventus 24/10
Lina Hurtig är tillbaka i spel för Juventus efter sin skada. Och efter 25 minuter hade hon gjort matchens första mål. Juventus vann med 2–0 mot Napoli och Hurtig byttes ut i den 66:e minuten.

Amanda Nildén, Juventus 18/3
Nildén startade tillsammans med Hurtig och Sembrant men byttes sedan ut i den 66:e minuten.

Elin Landström, Inter 17/0
Det var inte målfattigt mellan Inter och Sampdoria. Inter vann med 4-3 och Landström spelade hela matchen.

Marija Banusic, Pomigliano 17/5
Matchen mellan Pomigliano och Lazio har skjutits upp.

Stephanie Öhrström, Lazio 14/1 nollor

Emelie Helmvall, Sampdoria 14/2
Helvall startade på bänken mot Inter. När hon sedan byttes in i den 78:e minuten stod det 4-3 till Inter, matchen slutade även på de siffrorna.

Sejde Abrahamsson, Napoli 14/0
Napoli fick se sig besegrade av serieledande Juventus. Abrahamsson spelade hela matchen i 2-0-förlusten.

Karin Lundin, Fiorentina 18/8
Karin Lundin byttes in i den andra halvleken mot Hellas Verona. Och mindre än tio minuter senare hade hon redan skrivit in sig i målprotokollet. Men det slutade inte där, i den 79:e minuten satte hon punkt för kvällen när hon gjorde sitt andra mål mot Hellas Verona.

Ronja Aronsson, Fiorentina 5/0
Fiorentina utklassade Hellas Verona. Aronsson byttes in i den 76:e minuten. Då stod det redan 5-0 till Fiorentina.

Emma Lind, Roma 4/2 nollor
Roma kryssade mot Milan när matchen slutade 1–1. Emma Lind satt på bänken hela matchen.

Beata Kollmats, Roma 3/0
Roma kryssade mot Milan när matchen slutade 1–1. Beata Kollmats satt på bänken hela matchen.

NORGE

Moa Edrud, Arna-Bjørnar 0/0 nollor
Moa Edrud satt på bänken hela matchen under premiären.

Mimmi Löfwenius Veum, Lillestrøm 0/0
Löfwenius Veum var utanför truppen när LSK tog tre poäng.

Nina Jakobsson, Lillestrøm 1/0
Nina Jakobssson spelade 90 minuter i premiären när man tog tre poäng mot Kolbotn.

Zara Jönsson, Stabæk 1/0
Det blev förlust i premiären mot Vålerenga. Jönsson spelade 90 minuter men det hjälpte föga när man föll med 2-0.

Kim Sundlöv, Stabæk 1/0
Det blev förlust i premiären mot Vålerenga. Sundlöv spelade 90 minuter men det hjälpte föga när man föll med 2–0.

Fanny Lång, Kolbotn 0/0
Fanny Lång är skadad och väntar därmed på sin debut – det blev alltså inget spel när norska ligan drog i gång.

PORTUGAL

Cassandra Korhonen, Benfica 5/3
Benfica har varit spelledigt.

SCHWEIZ

Sara Nilsson, FC Aarau 5/1
Aarau fick se sig besegrade av Grasshopper med 3-0. Men svenska Sara Nilsson startade och byttes sedan ut i den 90:e minuten.

SKOTTLAND

Julia Molin, Glasgow 22/1
Glasgow tog tre poäng mot Partick Thistle när man vann med 2–0. Julia Molin spelade hela matchen.

SPANIEN

Kosovare Asllani, Real Madrid 12/4
Kvartsfinalen i cupen sköts upp på grund av covid.

När man senare spelade mot Granadilla Teneriffa fanns Asllani inte med i truppen på grund av skada.

Hedvig Lindahl, Atletico Madrid 10/4 nollor
Atletico Madrid har varit spelledigt då man åkt ur cupen.

Hanna Lundkvist, Atletico Madrid 3/0

Fridolina Rolfö, Barcelona 24/9
Barcelona besegrade Real Sociedad med 3–0. Rolfö fick syna det gula kortet strax efter halvleksvilan och byttes sedan ut i den 76:e minuten.

Michelle De Jongh, Madrid CFF 5/0
De Jongh satt på bänken hela cupkvarten mot Sporting de Huelva.

Ebba Hed, Madrid CFF 4/0
Förlust för Madrid CFF mot Huelva. Hed byttes in i den 64:e minuten.

Amanda Edgren, Sporting de Huelva 5/1
Edgren startade men blev utbytt efter halvtidsvilan i vinsten mot Madrid CFF.

TYSKLAND

Hanna Glas, Bayern München 23/4
Bayern besegrade Frankfurt med 4-2. Glas var med från start men byttes ut i halvtid.

Rebecka Blomqvist, Wolfsburg 17/6
Blomqvist blev matchhjälte mot SC Sand när hon gjorde det avgörande målet som skickade upp vargarna i serieledning.

När man senare i veckan ställdes mot Hoffenheim tog Wolfsburg tre poäng. Blomqvist spelade i 66 minuter.

USA

Freja Olofsson, Racing Louisville FC - 1/0
Racing Louisville tog emot Kansas City i NWSL Challenge cup, matchen slutade 1-1. Det var Kim Björkegrens första match med Louisville. Och Freja Olofsson fick spela hela matchen.

Julia Roddar, Washington Spirit – 1/0
Roddar var med från start när man spelade 0–0 mot Orlando Pride. Svenskan byttes sedan ut i den 68:e minuten.

Sofia Jakobsson, San Diego Wave – 1/0
Nykomlingarna San Diego Wave och Angel City FC ställdes mot varandra i NWSL Challenge cup. Sofia Jakobsson hoppade in i den 74:e minuten när man spelade 1–1.

Publicerad 2022-03-22 kl 10:53