SVENSKKOLLEN: Eriksson besviken efter cupförlusten: "Vi studsar tillbaka"

Svenskkollen (Dam)

Hanna Glas väntar fortsatt på sitt visum till USA som väntas komma i veckan.
Magdalena Eriksson uttrycker sin besvikelse efter cupförlusten – samtidigt är flera svenskor utanför trupperna i sina klubblag.
Här är veckans Svenskkollen.

AUSTRALIEN
Kajsa Lind, Brisbane Roar – 14/0
Brisbane kryssade mot jumbon Wellington i helgen. Kajsa Lind spelade hela matchen. Svenskan har fått stort förtroende sedan hon skrev på för den australiensiska klubben och har startat samtliga matcher denna säsong. Brisbane ligger på en sjundeplats i ligan.

BELGIEN
Sejde Abrahamsson, Club Brügge – 5/1
Abrahamsson lämnade Slavia Prag i vinterfönstret och har sedan dess spelat för Brügge där hon gjort fem framträdanden och ett mål. I den 22:a omgången var svenskan med från start och byttes sedan ut i den 81:a minuten när man besegrade Charleroi. Brügge ligger på en tredjeplats i ligan.

CYPERN
Emelie Helmvall, Apollon Limassol – 15/30
Apollen besegrade under helgen Omonia med 4-0. Det blev ett mål för Helmvall och en assist.

Arsenal – 18/6
En första titel för Stina Blackstenius blev det i helgen efter att Chelsea fick se sig besegrade i Conti Cup-finalen. I Goal hyllas den svenska anfallaren som menar att Blackstenius klarade av pressen och att hon nu har motbevisat alla som tvivlar på henne.

Lina Hurtig, Arsenal – 11/2
Hurtig blev kvar på bänken när Arsenal vann Conti Cup-finalen.

Julia Zigiotti Olme, Brighton Hove & Albion – 11/2
Brighton har varit spellediga under helgen – då cupen har spelats.

Emma Kullberg, Brighton Hove & Albion – 8/0

Magdalena Eriksson, Chelsea – 16/0
Magdalena Eriksson var lagkapten för sitt Chelsea i cupfinalen. Men byttes ut i den 77:e minuten. På sina sociala medier skriver landslagsbacken: ”Tack till alla som kom för att stötta oss i dag. Jag är besviken över att vi inte kunde vinna pokalen för er skull. Vi studsar tillbaka”.

Zećira Mušović, Chelsea – 6/3
Den svenska landslagsmålvakten blev kvar på bänken i förlusten mot Arsenal i cupfinalen.

Johanna Rytting Kaneryd, Chelsea – 11/0
Rytting Kaneryd byttes in i den 63:e minuten mot Arsenal. Då var matchen redan avgjord.

Nathalie Björn, Everton – 12/0
Everton förlorade under söndagen mot Aston Villa i ligaspelet. Björn spelade hela matchen. Everton ligger för närvarande på en sjätteplats i ligan efter 13 spelade omgångar.

Hanna Bennison, Everton – 12/1
Bennison var utanför truppen när man förlorade mot Everton.  Everton ligger för närvarande på en sjätteplats i ligan efter 13 spelade omgångar.

Filippa Angeldahl, Manchester City – 8/0
Svenska landslagsmittfältaren spelade hela matchen när man besegrade Tottenham med 3-1.  City ligger för närvarande på en andra plats i ligan.

FINLAND
Maja Göthberg,
KuPs – 0/0
Den finska ligan har inte dragit i gång ännu, men under måndagskvällen spelar man cup.

FRANKRIKE
Emma Holmgren,
Olympique Lyonnais – 2/2
Holmgren var utanför truppen när Lyon besegrade Reims på straffar i franska cupen.

Amanda Ilestedt, Paris Saint-Germain – 19/0
Amanda Ilestedt skadade sig under landslagssamlingen och är fortsatt utanför spel.

GREKLAND

Julia Molin, Ergotelis WFC – 0/0
Ergotelis besegrade under helgen Leontikos Kifisia. Dock finns det ingen information kring Julia Molins prestation eller om hon spelade matchen.

ITALIEN
Julia Karlernäs,
Como – 14/3
Karlernäs var utanför truppen när man förlorade mot Milan. Como slutade på en nionde plats under ordinarie säsong och spelar nu slutspel för att undvika nedflyttning.

Pauline Hammarlund, Fiorentina – 5/1
Fiorentina förlorade med 3-1 mot Inter i den sista matchen inför slutspelet. Hammarlund spelade hela matchen.

Amanda Nildén, Juventus – 10/2
Amanda Nildén dras fortsatt med en fotskada.

Evelina Duljan, Juventus – 14/0
Duljan blev kvar på bänken i matchen mot Parm under lördagen. På söndagen ryckte hon in för ungdomslaget och gjorde sitt första mål i klubben.

Juventus slutade på andra plats i grundserien. Nu väntar slutspel om titeln.

Linda Sembrant, Juventus – 18/1
Sembrant spelade hela matchen när man besegrade Parma med 2-1.

Paulina Nyström, Juventus – 4/0

Nyström startade på bänken mot Parma men fick hoppa in i den 68:e minuten.

Kosovare Asllani, Milan – 15/8
Asllani var med från start mot Como men byttes sedan ut i den 54:e minuten i vinsten.

Milan går nu in i slutspel om ligatiteln.

Marija Banusic, Parma – 9/2
Banusic var utanför truppen när man ställdes mot Pomigliano i en match som slutade oavgjort.

Parma avslutade säsongen på en åttondeplats i tabellen.

Alva Selerud, Roma – 2/0
Selerud är skadad och därmed utanför spel. Enligt Camilla Spinelli, presskommunikatör i klubben väntas Selerud vara tillbaka i veckan enligt lagläkaren.

Beata Kollmats, Roma – 8/1
Kollmats blev kvar på bänken mot Sampdoria.

Roma toppade tabellen efter ordinarie säsong. Nu väntar slutspel.

Elin Landström, Roma – 8/0
Landström blev kvar på bänken mot Sampdoria.

Emma Lind, Roma – 7/5
Lind fick hålla nollan mot Sampdoria när man vann med 1-0.

Stephanie Öhrström, Roma – 0/0
Öhrström var utanför truppen mot Sampdoria.

FC Aarau – 4/2
Nilsson var utanför truppen när man ställdes mot FC St. Gallen. Aarau förlorade med 1-0.

Cassandra Korhonen, Servette FC – 4/2
Korhonen startade på bänken och fick komma in i den 72:a matchminuten. Servette besegrade Rapperswil-Jona med 4-0.

SKOTTLAND
Nor Mustafa,
 Hibernian FC – 16/3
Mustafa byttes in i den 77:e minuten när Hibernian besegrade Hamilton med 4-0.

Anna Oskarsson, Glasgow City – 3/0
Oskarsson ställdes mot Celtic i derbyt och fick vara med från start. Den svenska backen byttes sedan ut i den 87:e minuten.

SPANIEN
Hanna Lundkvist,
Atletico Madrid – 14/0
Högerbacken fick kliva in på mittfältet för Atletico Madrid och spelade fram till avgörande 2-1- målet mot Real Sociedad.

Atletico Madrid ligger på en fjärdeplats i ligan.

Fridolina Rolfö, Barcelona – 23/5
Rolfö blev kvar på bänken under hela mötet med Villarreal. Barcelona vann med 5-0 och toppar för närvarande ligan då man gått rent i 20 omgångar.

Freja Olofsson, Real Madrid – 14/0
Olofsson byttes in i den 68:e minuten mot Alhama. Då var matchen redan avgjord. Real Madrid vann med 5-1 och ligger fem poäng bakom Barcelona som toppar ligan.

Amanda Edgren, Sporting Huelva – 19/2

Edgren blev målskytt mot Athletic Club. Men det räckte inte hela vägen, Huelva förlorade med 3-2.

Sofia Hagman, Sporting Huelva – 15/1
Hagman fick starta på bänken men byttes sedan in mot Therese Simonsson i matchen mot Athletic Club i den 67:e minuten.

Therese Simonsson, Sporting Huelva – 6/1
Simonsson startade och drog på sig ett gult kort i den 52:a minuten. Drygt 15 minuter sedan byttes hon ut till förmån för Sofia Hagman.

Huelva förlorade matchen mot Athletic Club med 3-2.

TYSKLAND
Rebecka Blomqvist,
Vfl Wolfsburg – 15/2
Wolfsburg hade inte förlorat en enda match på hemmaplan de senaste sex åren. Men mot Hoffenheim föll man i den 13:e omgången. Rebecka Blomqvist fick hoppa in i den 77:e minuten.

Wolfsburg toppar ligan på 36 poäng före Bayern München.